hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Ersoy Soyer Ersoy Soyer

    Iskandinav Teknolojileri ve TechBBQ

    12.09.2024 Perşembe | 13:49Son Güncelleme:

    Kuzey Avrupa'nın en büyük ve en etkili teknoloji ve girişimcilik etkinliklerinden biri olan TechBBQ her yıl Kopenhag'da düzenlenen önemli bir organizasyon. Bu yıl TechBBQ CEO’su Avnit Singh ve ekibinin davetiyle TechBBQ’da ilk kez yer alıyorum. Avnit ile sohbetimizde TechBBQ isminin nereden geldiğini sormuştum.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Üç girişimcinin bir yatırım toplantısı öncesi projelerini konuşmak için “Gelin birlikte Barbekü yaparak konuşalım” önerisiyle ortaya bu isim çıkmış  Kendisinin Türk Startup ekosistemine de ilgisi oldukça yüksek. İlerleyen ve her yıl büyüyen ekosisteme ilgi duyduğunu ve gelecek haftalarda yeniden İstanbul’da olacağını da paylaştı. TechBBQ iki gün boyunca altmıştan dan fazla ülkeden yaklaşık sekiz binden fazla ziyaretçiyi ağırlıyor. İskandinav ekosisteminden yeni fikirler, yatırım fırsatları ve küresel teknoloji dünyasındaki trendler bu sahnede yer alıyor.

    Iskandinav Teknolojileri ve TechBBQ

    Kopenhag'ın tarihi atmosferinde ilham verici etki liderleri, geleceğin teknolojisine yön veren araştırmacılar ve modern dünyanın en parlak zihinlerinin buluştuğu TechBBQ, bu yıl yine sınırları zorlayan yenilikçi fikirlerle dolu görünüyor. Kuzey Avrupa'nın prestijli teknoloji etkinliği olarak öne çıkan TechBBQ, hem yerel hem de uluslararası girişimcilik ekosistemini bir araya getiriyor.

    Bu yıl özellikle yaşam bilimleri odağındaki temel yerini korumaya çalışan ekosistem bir sonraki büyük markayı ve şirketi ortaya çıkaramaya odaklı. Yeni Novo Nordisk KRY olabilir mi diye de arayışlarda bulunan ekosistem birbirinden değerli konuşmacıları sahnesinde ağırlıyor. Yapay zeka elbette olmazsa olmaz başlıklar arasında ama insan ve gezegen sağlığı konusu oldukça dikkat çekici. Teknoloji ilerliyor ama gezegenin sağlığı da kendi sağlımız kadar değerli.  TechBBQ'daki Yaşam Biliminin sadece ilaçla ilgili olmadığını, aynı zamanda Gezegen ve İnsan Sağlığı / Teknolojisini de kapsadığını açıkça ortaya koyuyorlar. Buna dair çalışmaları izlemek heyecan verici.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Iskandinav Teknolojileri ve TechBBQ

    "Lundbeck'ten Karin Hamberg, Villum Vakfı'ndan Thomas Bjørnholm, DTU'dan Marianne Thellersen ve Kopenhag Capacity'den Nikolaj Lubanski gibi isimlerin yer aldığı Uluslararası Araştırma Yeteneklerini Danimarka'ya Çekmek başlıklı gerçekten etkileyici bir panelleri var. Danimarka'nın dünya çapındaki araştırmacılar için en iyi kariyer hedefi olarak çekiciliğini nasıl artırabileceğine dair öngörüleri paylaşıyorlar.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Pozitif yönde Yetenek göçü ve ülkeye değerli araştırmacıları çekmek oldukça önemli bir hedef. Dünyada birçok yerde sınırlar kısıtlanmaya çalışırken bir yandan da en değerlilerin kendi ülkelerini tercih etmesine dair bir yönelim arayışındalar. Çoğu ülke için doğru bir strateji.

    TechBBQ'nun bir diğer çekim noktası ise networking fırsatlarıydı. Dünyanın dört bir yanından gelen teknoloji liderleri, yatırımcılar ve girişimciler, hem kendi ekosistemlerini genişletme hem de geleceğe dair iş birliği fırsatlarını keşfetme şansı yakalıyorlar. Etkinlik boyunca düzenlenen yan etkinlikler ve birebir görüşmeler, katılımcılar arasında kalıcı iş birliklerine zemin hazırlıyor. İlk kez katıldığım bu etkinlikte İskandinav lokal teknolojileri yerinde deneyimlemenin tadıyla geri döneceğim. Bu etkileyici atmosferi tanımak, değer üretmeye odaklı profesyonellerle bir arada olmak heyecan vericiydi.

    Iskandinav Teknolojileri ve TechBBQ