Tarihte bugün: 12 aralık
Fatih Akın'ın filmi 'Duvara Karşı', Avrupa Sinema Akademisi'nce verilen Avrupa En İyi Film Ödülü'nü 2004 yılında kazandı.
1901: İtalyan mucit Guglielmo Marconi, telsiz-telgraf sistemini geliştirdi ve İngiltere'den Atlantik aşırı ilk mesajını yollamayı başardı.
1916: Ahmet İzzet Paşa'nın izinli olarak bir süre İstanbul'a gitmesi üzerine Atatürk, İkinci Ordu Komutan Vekilliğine atandı.
1925: Ankara-Ereğli demiryolunun yapımına ilişkin kanun kabul edildi.
1932: Adile Ayda ilk kadın dışişleri memuru oldu.
1940: Macaristan ve Yugoslavya arasında Ebedi Dostluk Paktı imzalandı.
1949: TBMM, Avrupa Konseyi'ne katılma kararını onayladı.
1952: İstanbul'da yeni bir balık akını yaşandı. Balık pazarlarına tonlarca uskumru balığı gelince, bolluk nedeniyle kilosunun fiyatı 50 kuruşa kadar düşen uskumrudan, Yunan ve Bulgar balıkçı gemileri de satın aldı.
1970: Denizyolları İşletmesi için Camialtı Tersanesi'nde yapılan 'İstanbul' feribotu denize indirildi.
1977: Yerel seçimlerde 67 il merkezindeki belediye başkanlıklarından 42'sini CHP, 15'ini AP, beşini MHP, üçünü MSP ve ikisini bağımsız adaylar kazandı.
1984: Bilkent Üniversitesi kuruldu.
1984: 16 haziran 1970 olaylarıyla ilgili olarak, İstanbul Dördüncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmakta olan kapatılan DİSK'in 24 yöneticisi beraat etti.
1985: İki ülke arasında sürdürülen görüşmelerden sonuç alınamayınca Sovyetler, kendilerine ait ekonomik bölgede çıkan kalkan için Türk balıkçılarına 10 yıllık avlanma yasağı koydu.
1985: Anadolu rock'ın önemli isimlerinden Cem Karaca'nın 1985'te Türkiye'ye girmesi yasallaştı.
1990: Tahtakale'de dolar ve markın hızlı yükselişini durdurmak için Merkez Bankası piyasaya müdahalesini artırdı ve sabah saatlerinde bankalararası döviz piyasasına 20-30 milyon dolar birden sürdü.
1997: Avrupa Birliği'nin Lüksemburg'da gerçekleştirdiği devlet ve hükümet başkanları zirvesi sonucunda Çek Cumhuriyeti, Slovakya, Macaristan, Polonya, Slovenya, Romanya, Bulgaristan, Litvanya, Letonya, Estonya ve Kıbrıs Rum Kesimi tam üyelik için aday ülkeler olarak belirlendi.
1999: 'Time' dergisi, Türkiye'nin dinamik ekonomisi ve kuvvetli sivil toplumuyla AB için Doğu Avrupa ülkelerinden daha cazip aday ülke olduğunu yazdı.
1999: Helsinki'de gerçekleştirilen Avrupa Konseyi Zirve Toplantısı'nda Türkiye'ye adaylık statüsü tanındı.
2000: Gaziosmanpaşa'da düzenlenen saldırıda ölen iki polisin cenaze töreni dolayısıyla İstanbul Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne bağlı yaklaşık 4 bin polis eylem yaptı.
2001: Batı Şeria ve Gazze'de düzenlenen ve 10 kişinin öldüğü iki intihar saldırısının ardından İsrail F-16 savaş uçakları Filistin topraklarını bombaladı.
2001: Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak ve bunlara yardımcı olmak suçlarını DGM'lerin görev alanından çıkaran yasa değişikliğini onayladı.
Tarihte bugün arşivi
Ocak ayı arşivi
Şubat ayı arşivi
Mart ayı arşivi
Nisan ayı arşivi
Mayıs ayı arşivi
Haziran ayı arşivi
Temmuz ayı arşivi
Ağustos ayı arşivi
Eylül ayı arşivi
Ekim ayı arşivi
Kasım ayı arşivi
Aralık ayı arşivi
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
METABOLİZMAYI ATEŞLİYOR! Etkileri inanılmaz... Hem kilo verdiriyor, hem hastalıktan koruyor! Kışın bol bol tüketin
Bu besinler ömrü uzatıyor! Fındığından zeytinyağına Prof. Dr. Osman Müftüoğlu tek tek sıraladı...
Çubuk Gölü her mevsim ayrı güzel
BLACK FRİDAY 2024! Efsane Cuma (Muhteşem Cuma) ne zaman, hangi tarihte?
Dubai çikolatasına İzmir'den rakip: Bal kabaklı tahinli pide