hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mevlid kandilinde oruç tutulur mu, fazileti nedir? Kandilde oruca nasıl niyet edilir? Kandil orucu sevap mı, kaç gün?

    Mevlid kandilinde oruç tutulur mu, fazileti nedir Kandilde oruca nasıl niyet edilir Kandil orucu sevap mı, kaç gün
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Diyanet takvimine göre Rebiülevvel ayı 4 Eylül itibariyle başladı. Rebiyülevvel ayının 12. günü ise Mevlid Kandili olarak biliniyor. Mevlid Kandili, yılın son kandilidir. Kandil günü birçok ibadet yapılır. Dualar edilir, namazlar kılınır, zikirler çekilir. Peki ama Mevlid kandilinde oruç tutulur mu?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mevlid Kandili'ne kısa bir süre kala oruç tutmanın fazileti araştırılıyor. Hazreti Muhammed'in dünyayı gelişi dolayısıyla hicri takvime göre rebiülevvel ayının 12'nci günü idrak edilen Mevlid Kandili bu yıl eylül ayına denk geliyor. Mevlit Kandili, İslam toplumlarında peygamber sevgisinin kültürel hayata yansıması olarak asırlardır kutlanıyor. Peki ama kandilde oruç tutulur mu? 

    Mevlid Kandili'nde oruç tutulur mu?

    Mevlid Kandili'nde özel bir ibadet şekli olmamakla birlikte, bu gece de Kuran-ı Kerim okunması, namaz kılınması ve kaza namazlarının tamamlanması tavsiye edilir. Ayrıca, bu mübarek gün ve ertesi gün oruç tutulması da önerilmektedir.



    Resulullahın doğum zamanında görülen hâlleri, mucizeleri okumak, dinlemek, öğrenmek çok sevaptır. Bugün veya ertesi gün oruç tutmakta mahzur yoktur. Tutmak savap olarak nitelendirilebilir. İslam âlimleri mevlid gecesine çok önem vermişlerdir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow