Maya İsminin Anlamı Nedir? Maya İsmi Kur'an'da Geçer Mi, TDK Sözlük Anlamı Ne Demek?
Maya ismi Farsça kökenli bir isimdir. Bu isim eski zamanlardan günümüze kadar gelen isimler arasında yer alır. Ancak Türkçede henüz yeni yeni tanınmaya ve kullanılmaya başlamıştır. Maya isminin pek çok değişik anlamı bulunmaktadır. Genel olarak bakıldığında ise anlamı, ‘Asıl, öz, kendi ve yaratılış’ şeklinde ifade edilmektedir.
Maya İsminin Anlamı Nedir?
Maya ismi Farsça ve Türkçe anlamları ile birlikte oldukça beğeni toplayan isimlerden arasında yer almaktadır. Genellikle kız çocukları için uygun olan bu güzel isim, aynı zamanda tarihsel açıdan da önemli bir değere sahiptir. Antik döneme kadar uzanan Maya İmparatorluğu’nu anlatan bir kelimedir. Bu isim birçok değişik anlamıyla birlikte son dönemlerde daha fazla öne çıkmaktadır.
Asıl ve öz anlamının yanı sıra kendi veya yaratılış şeklinde de tanımlanır. Bilgi anlamına da gelen Maya ismi, iktidar ve güç olarak da karşımıza çıkmaktadır. Diğer bir anlamları ise dişi deve, uzun hava ya da türkü, para ve mal olarak da tanımlanmaktadır.
Maya İsmi Kur'an'da Geçer mi?
Maya İsmini kız bebeklerine vermek isteyen anne babalar bu ismin Kur'an'da geçip geçmediğini merak etmektedir. Farsça kökenli olan bu isim Kuran'da yer almayan isimler arasındadır.
TDK Sözlük Anlamı Nedir?
Maya isminin anlamı TDK sözlüğünde geçen bilgilere göre şu şekildedir;
- Öz, asıl, kendi, yaradılış.
- İktidar, güç.
- Bilgi.
- Para, mal.
- Dişi deve.
- Uzun hava, türkü.
Maya İsminin Kökeni
Maya isminin kökenine bakıldığında Farsça kökenli olduğu görülür. Türkiye'de pek bilinmese de Maya ismi 3620 kişi de bulunmaktadır.
Maya İsminin Özellikleri
Oldukça sağlam bir karaktere sahip olurlar. Olaylara karşı pratik ve çözüm odaklı yaklaşırlar. Maya ismini taşıyan insanlar güvenilirdir. Genel olarak hayatında oldukça disiplinli çalışır. Başarıyı yakalamak onun için önemlidir.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Niğde'de sirrokümülüs bulutları güzel görüntüler oluşturdu
Sosyal Medya Kıskançlığı İlişkileri Bitiriyor
RECEP AYININ 13. 14. 15. GÜNÜ ORUÇ TUTMANIN SEVABI: Eyyam-ı biyd (Recep ayının 13, 14 ve 15. günü) ne zaman?
Dünya Bu Mucize Bitkiyi Türkiye’den Alıyor! 77 Türü Var! Hem Şifa Hem Lezzet.... Sağlığa Faydaları Say Say Bitmiyor; Covid-19, Kanser...
Ağrı’nın karla kaplı menderesleri göz kamaştırıyor