Kuantum Fiziği Nedir, Ne İşe Yarar? Kuantum Evreni Nasıl Tanımlar?
Kelime anlamı itibari ile "ne kadar, ne büyüklükte" gibi manalara sahip olan ve fiziğin ulaşabilmiş olduğu en son nokta şeklinde bilinen bilim dalına Kuantum fiziği ismi verilmektedir. Kuantum fiziği ya da diğer adı ile Kuantum Mekaniği evrenin işleyişini oldukça yakından inceleyen bir bilim dalıdır. Evreni çok daha iyi bir biçimde anlayabilmek amacı ile atom içerisinde yer alan Proton, elektron, kuarklar ve nötron kuantum fiziğinin kapsama alanına girmektedir.
Kuantum Nedir, Ne İşe Yarar?
Kuantum evreni en iyi biçimde açıklayan bilim dalı şeklinde tabir edilmektedir. Geleneksel nitelikteki fizik kuralları her ne kadar uygulama aşamasında başarılı olsa da çok küçük parçalar ve yüksek hızda olan cisimlerin hareketlerini doğru bir biçimde açıklayamamaktadır. Neptün bu konuda verilebilecek olan en iyi örnek olarak Isaac Newton’un yaptığı tüm çalışmalarda kendi icat etmiş olduğu fizik kurallarının bahsedilen gezegenin hareketlerini matematiğe dökememektedir.
Albert Einstein ise bu konuda genel görelilik kuramını hayata geçirip esasında Isaac Newton'un hatalı olduğunu ya da yanıldığını ispatlamaktadır. Kuantum fiziğinin genel olan uygulama alanı evreni keşfedebilme, karanlık maddeyi açıklayabilme ve yaratılışı ispatlamadır.
Kuantum Evreni Nasıl Tanımlar?
Kuantum fiziğinin evrene karşı belirli bir bakış açısı bulunmaktadır. Bu kapsamda kuantum fiziğine göre evrende mevcut halde yer alan her şey, aynı anda hem dalga yapısına hem de tanecik doğasına sahip olmaktadır.
Kuantum Fiziği Neyi İnceler?
Kuantum fiziği atomik, moleküler ve atom altı düzeyde madde ya da enerjinin doğasını ve davranışını inceleyebilen modern fiziğin oldukça önemli olan bir çalışma alanıdır. 20. yüzyılın başlarından itibaren makroskobik nesnelerin davranışlarını açıklayan yasaların, bu şekilde küçük boyutlarda aynı görevi yapmadığı tespit edilmiştir.
Kuantum Fiziğinin Özellikleri Nelerdir?
Kuantum mekaniği ya da Kuantum fiziği genel olarak atom altı parçacıkları incelemekte olan bir bilim dalıdır. Bu parçacıklara ise kuanta adı verilmektedir. Elektron, kuark ve foton gibi parçacıklar ise kuantalara örnek olarak verilebilmektedir. "Nicem mekaniği" ya da "dalga mekaniği" isimleri ile de anılmaktadır.
Kuantum fiziği, moleküllerin, atomların veya bunları meydana getiren proton, elektron, kuark, nötron ve gluon gibi parçacıkların niteliklerini açıklamaya çalışmaktadır. Çalışma alanı, parçacıkların birbirleri ile ve ışık, gama ışını, x ışını gibi elektromanyetik radyasyonlar ile olan etkileşimlerini de kapsamaktadır.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Türkiye'de bu sanatı yapan tek usta! 9 yaşında başladı 72 yıldır devam ediyor. Yapımı 1 hafta sürüyor, tanesi 20 bin TL! Yurt dışından bile talep var
Lezzetli Yılbaşı Hindisi Nasıl Pişirilir? Hindi Fırında Kaç Saat Pişmeli? İşte Yılbaşı Hindi Pişirme Tarifi
Adetliyken dua okunur mu, hangi dualar okunur? Adetliyken Ayetel Kürsi okunur mu?
KIŞ HASTALIKLARI, ÖKSÜRÜĞE KARŞI SATIŞI PATLADI! Sabah aç karnına yoğurda 1 tatlı kaşığı ekleyip yiyorlar... Kilosu 500 lira ama kapış kapış gidiyor
BU DİYETE DİKKAT! Çok kısa sürede hızla kilo verdiriyor! Ancak zararları korkuttu: Hafıza kaybına neden oluyor, kalbi vuruyor!