hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    El sanatları kursları engelli öğrencilere uygun olarak güncellendi

    El sanatları kursları engelli öğrencilere uygun olarak güncellendi
    expand

    Milli Eğitim Bakanlığı ve Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü iş birliğiyle hazırlanan kursların el sanatları teknolojisi alanına ait 765 öğretim programında özel eğitime ihtiyacı olan öğrenciler için güncelleştirme yapıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Milli Eğitim Bakanlığı ve Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü iş birliğiyle el sanatları teknolojisi alanına ait 765 öğretim programı görme, işitme, ortopedik ve zihinsel yetersizliği bulunan özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler için güncelleştirme yapıldı.

    Ücretsiz olarak hizmet veren kurslar öğrencilerin gelişim özellikleri, ihtiyaçları ve mesleki yeterlikleri dikkate alınarak hazırlandı.

    Yapılan güncelleştirmede hizmetlerin niteliğinin artırılması, kursu bitiren öğrencilerin toplumla bütünleşmesi ve ekonomik özgürlüklerini kazanması amaçlandı.

    Bu kapsamda, dekoratif el sanatları, nakış, sanayi nakışı, ev tekstili ve halı desinatörlüğü alanlarındaki programlar, görme, işitme, hafif düzeyde zihinsel, orta veya ağır zihinsel engelliler, hafif düzeyde otizmliler, orta veya ağır düzeyde otizmliler için ayrı ayrı düzenlendi. Öğrencilere dekoratif ürünlerden, dokumaya, sabun üretimine kadar bir çok seçenek sunuldu.

    Ülke genelindeki bin 337 yaygın eğitim kurumda özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler programlar arasından kendilerine uygun olanlara katılabilecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kursa başvurular, özel eğitim ihtiyacı olanların ikamet adresine en yakın halk eğitimi, mesleki eğitim, turizm eğitim merkezleri ile olgunlaşma enstitüsüne yapılacak.

    Başvuran kursiyerlerin sayısında alt sınır aranmadan kurs açılabilecek. Kurslarda, aynı tür engeli olanların bir arada eğitim göreceği gruplar oluşturulacak. Kursiyerlerden ücret alınmayacak ve kursa katılanların taşıma hizmetinden faydalanması sağlanacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow