hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Doğum Kontrol Hapı Kilo Aldırır mı? Doğum Kontrol Hapı Kilo Yapar mı?

    Doğum Kontrol Hapı Kilo Aldırır mı Doğum Kontrol Hapı Kilo Yapar mı
    expand

    Uzman doktor kontrolü altında doğru doğum kontrol hapları kullanıldığında herhangi bir kilo aldırma etkisi olmadığını söylemek gerekir. Tabii burada doktor önerileri eşliğinde hareket etmek büyük önem taşımaktadır. Çünkü yanlış kullanım ve aynı zamanda aşırı oranda değerlendirme ile birlikte kilo alma etkisi yaratabilir. Özellikle de yeni nesil doğum kontrol hapları su tutma etkisi oluşturmaz. Bu da kilo almadan düzenli olarak ve dengeli şekilde doğum kontrol hapını kullanma imkanı verir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hazırlıksız yakalanmamak ve sürprizle karşılaşmamak için günümüzde doğum kontrol hapları büyük öneme sahiptir. Ancak aynı zamanda bu hapları kullanan birçok kişi kilo aldırıp aldırmayacağını merak ediyor. Doğru şekilde ve uzman doktoru kontrolünde bu haplar kullanıldığında herhangi bir kilo etkisi olmadığını söylemek gerekir. Çünkü söz konusu yeni nesil doğum kontrol hapları olduğunda bunların su tutma gibi bir etkisi bulunmaz. Böylece dengeli ve düzenli kullanım üzerinde herhangi bir kilo alma durumu yaşanmaz.

    Doğum Kontrol Hapı Kilo Yapar mı?

    Doğum kontrol hapı kullanan birçok kişi için merak edilen konular arasında kilo alma durumu yer almaktadır. Günümüzde artık özel olarak üretilmiş olan bu kontrol hapları herhangi bir kilo almadan kullanım imkanı vermektedir. Özellikle de progesteron hormonunun farklı biçimlerinin kullanıldığı yeni nesil doğum kontrol hapları, kilo almadan sağlıklı şekilde kullanım alanını tanımaktadır. Çünkü su tutma gibi bir etkisi bulunmaz ve böylece kilo Aldırmaz. Ancak elbette uzman doktor kontrolünde bunları almak yine büyük önem taşımaktadır.

    Doğum Kontrol Haplarının Vücuttaki Etkisi

    Özellikle doğum kontrol hapları içerisinde bulunan progesteron ve östrojen hormonları, yumurtlamayı önleyerek hamile kalma etkisini ortadan kaldırır. Böylece gebeliğin önüne geçer ve sürprizlere karşı koruma imkanı verir. Ciddi anlamda bir yan etkisi olmamakla beraber yüzde yüze yakın bir önleme imkanı bulunduğunu söylemek mümkündür. Diğer yandan herhangi bir kilo alma gibi bir durum yaratmadığını da eklemek gerekir. Bu sebepten dolayı sağlıklı ve düzenli şekilde doğum kontrol hapları kullanılabilir. Tabii doktor kontrolünde bu hap çeşitlerinin ele alınması çok önemlidir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow