ŞEVVAL AYI TARİHİ: Şevval ayı ne zaman başlıyor? Şevval ayı altı gün orucu ne zaman tutulur?
Ramazan ayında oruç ibadetini yerine getiren Müslümanlar, 2025 Şevval ayının başlayacağı tarihlerde tutulacak olan Şevval ayı orucuna odaklandı. Şevval ayı orucu ya da 6 gün orucunu idrak edecek olanlar ne zaman tutulacağını araştırıyor. Hz. Peygamber (s.a.s.), “Kim Ramazan orucunu tutar ve ona Şevval ayından altı gün ilave ederse, sanki yılın bütününde oruç tutmuş gibi olur.” diyerek buyurduğu Şevval ayında altı gün oruç tutmak müstehap olarak tavsiye ediliyor. Peki, Şevval ayı ne zaman başlıyor? Şevval ayı altı gün orucu ne zaman tutulur? İşte detaylar.

Şevval ayının yaklaşmasıyla birlikte tarihi ve 6 gün orucu ne zaman tutulur? soruları araştırılan konulardan oldu. Diyanet'in yayınladığı bilgiler ile Şevval ayı takvimi ve anlamı ile ilgili detaylar haberimizde. Şevval ayı, sözlükte 'yukarı kalkmak, yükselmek; kaldırmak' anlamlarındaki şevl kökünden türeyen şevvâl kelimesi kamerî yılın ramazandan sonra ve zilkadeden önce gelen onuncu ayının adı olarak bilinmektedir.

Şevval ayı, Ramazan ayının sona ermesiyle başlayacak. Şevval ayı, kameri yılın Ramazan ayından sonra ve zilkadeden önce gelen onuncu aydır. Diyanet dini günler takvimine göre Şevval ayı 30 Mart 2025 Pazar günü başlıyor. Şevval ayının başlangıcı Ramazan Bayramı’nın birinci günüdür.
ŞEVVAL AYI ALTI GÜN ORUCU NE ZAMAN TUTULUR?
Bu ay içerisinde 6 gün oruç tutmak sünnet olarak biliniyor. Şevval orucu, Ramazan'ın ardından tutulması tavsiye edilen bir oruçtur. Farz olmayan bir ibadet olan Şevval orucu, Ramazan ayından sonra tutulmaktadır. Peş peşe tutulabileceği gibi ara verilerek de tutulan Şevval orucu Ramazan’da tutulmayan oruçların yerine geçmez fakat Ramazan’da tutulamayan oruçların kazasına niyet edilirse bu oruçlar kaza orucu olur.