hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bulgur Kilo Aldırır mı? Bulgur Kilo Yapar mı?

    Bulgur Kilo Aldırır mı Bulgur Kilo Yapar mı
    expand

    Bulgur sağlıklı besin grubu içerisinde bulunur. Tüketim şekline göre kilo aldırmaktadır. Genellikle sık bulgur tüketmek vücutta şişkinliğe yol açmaktadır. Bu durum hem ödem hem de kilo oranını artırmaktadır. Bulgur tüketiminde çeşit de önemlidir. Pilavlık bulgur tüketmek az yağda pişirildiği takdirde kilo yapmaz. Fakat ince bulgur ile yapılan kısır ve benzeri köfte çeşitleri yağ oranı ve yağda kızartılması ile kilo yapmaktadır. Aynı şekilde esmer bulgur en sağlıklı bulgur çeşitlerinden biridir. Esmer bulgur tüketimi sayesinde vücudun lif ihtiyacı da karşılanmaktadır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bulgur tüketimi günümüzde pek çok tarif ile yaygın hale gelmektedir. Hem lezzetli hem de sağlıklı olan bu besin enerji ihtiyacını da karşılamaya yardımcı olur. Bulgur tüketimi ile beraber kilo alım durumu da merak edilmektedir. Sıkça ve yüksek porsiyonlarda bulgur tüketilmesi kilo alımını hızlandırmaktadır. Aynı şekilde ince bulgur ile yapılan tarifler genel olarak un ve yağ içerdiği için kilo alımına neden olur. Daha çok az yağda pişirilen pilavlık bulgur tüketimi önerilmektedir. Bu bulgurun tüketilmesi diğer besinlere göre daha faydalı ve kilo yapmayan özelliklere sahiptir.

    Bulgur Kilo Yapar mı?

    Bulgur tüketiminin sağlıklı şekilde yapılması için tariflere ve kullanılan diğer malzemelere dikkat edilmesi gerekmektedir. Her bir bulgur kendi içerisinde farklı besin değerlerine sahiptir. Aynı şekilde ince bulgur tüketimi vücutta şişkinliğe neden olurken esmer bulgur sindirim sistemini çalıştırmaktadır. Sağlıklı tüketim için az yağda pişirilen ya da haşlama yöntemi ile tüketilen bulgur tariflerine yönelim sağlanmalıdır.

    Bulgur Ne Şekilde Tüketilmelidir?

    Bulgur tüketimi herkesin damak zevkine göre değişmektedir. Sevilen tatlardan biri olan bulgur farklı pek çok şekilde tüketilmektedir. Küçük köfteler hazırlanması, kısır ve çiğköfte içerisinde kullanılması ya da pilavların içerisinde tercih edilmesi ile tüketimi kapsamlı hale gelmektedir. Bu tarifler genellikle kilo aldırmaktadır. Dikkatli tüketilmelidir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sağlıklı Bulgur Tüketimi Nasıl Olur?

    Sağlıklı bulgur tarifleri az yağlı ve haşlama yöntemleri ile hazırlanmaktadır. Pilav yapımında bulgur seçimleri de daha sağlıklıdır. Hem sindirimi kolay hem de lifli gıda olması ile vücutta şişkinliği en iyi şekilde önlemektedir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow