hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    'Melekler Mutfağı'nın sarmaları dünyaya ulaştı

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    KAYNAKDHA

    Dört engelli çocuğun annesi bir araya geldi, 'Melekler Mutfağı'nı kurdu. O annelerden biri Antalya'da yaşayan Semra Sönmez. Onun hikayesi attığı bir tweetle başladı. Başarısıyla haber olmuştu. Artık ünü ülke sınırlarını aştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Antalya'da serebral palsi (duruşu ve hareketleri etkileyen fiziksel engellilik türü) hastası oğlu Mehmet Ercan'ın tedavisi için evinde sarma yaparak satan Semra Sönmez'e, 3 engelli annesi daha katıldı. 'Melekler Mutfağı'nı kuran 4 engelli annesinin ünü, Tayland'a kadar yayıldı.

    Kepez ilçesinde serebral palsi hastası oğlu Mehmet ile yaşayan Semra Sönmez, oğlu okul çağına gelene kadar evlere temizliğe giderek geçimini sağladı. Oğlu okula başlayınca yarım gün temizliğe gitmeye devam eden Sönmez, Mehmet'in geçen yıl büyük bir ameliyat geçirmesinin ardından ona bakabilmek için temizlik işlerini bırakmak zorunda kaldı. Oğlunun fizik tedavi masrafları ve idealleri için evinde sardığı yaprak sarmaların satışı için sosyal medyadan duyuru yapan Sönmez'e, Antalya'nın yanı sıra Türkiye'nin farklı illerinden sipariş gelmeye başladı.

    Ünü Tayland'a kadar ulaştı

    İşlerinin artmasının ardından Semra Sönmez, engelli bireylerin anneleri olan İzmir'den Neslihan Akın, Ankara'dan Binnur Aydın, İstanbul'dan Kamuran Keser Çelik ile iletişime geçti. 4 engelli annesi, evlerinde yaptıkları sarma dışında mantı, erişte, reçel, turşu, tarhana gibi gıda ürünlerini, 'Melekler Mutfağı'nda topladı. 4 kadının internet üzerinden sattığı ürünlere Türkiye'nin farklı yerlerinin yanı sıra, İsviçre, Danimarka, Almanya, ABD ve Tayland'dan da talep geldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Örnek oldular

    Semra Sönmez, ürünlerin satışından elde edilen geliri çocukların tedavisinde kullandıklarını söyledi. Sönmez, "Birçok anneye örnek olduk. Engelli anneleri farklı farklı işler yapmaya başladı. Çok iyi yolda gidiyoruz. Çocuklarımız ameliyatlarını oldu. Çocuklarımızda çok büyük gelişmeler var. Mehmet'in konuşması düzeldi, cihaz ile yürümeye başladı. Sosyal aktivitelere gitmeye başladı" dedi.

    Karşılıksız yardımları kabul etmiyor

    Semra Sönmez, geçen yıl haberinin yapılmasının ardından İstanbul'dan arayan bir hayırseverin kendisine ev vermek istediğini, ancak bunu kabul etmediğini söyledi. Sönmez, birçok kişinin karşılıksız para teklifini reddettiğini, bunun yerine ürünlerini satın almalarını istediğini kaydetti. Semra Sönmez'in şimdiki hedefi ise oğlunun yürüyebilmesi için robotik cihaz satın alabilmek. Bunu için gece gündüz mutfakta siparişlere yetişmeye çalışan Sönmez, evinin bir köşesini de Mehmet için fizik tedavi merkezi gibi düzenledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow