hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Video Haber | Türkiye yangınlar ile mücadele ediyor! Bölgelerde son durum...

    KAYNAKCNN TÜRK

    Türkiye, 8 ildeki orman yangınları ile mücadele ediyor. 72 noktada çıkan yangınların, 45'i kontrol altına alındı. 27'sine ise havadan ve karadan müdahale sürüyor. İşte bölgelerde son durum…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İzmir'deki orman yangını, 24 saatten fazla süredir devam ediyor. Alevlerin şiddeti ise rüzgârın etkisiyle gittikçe büyüyor. Yerleşim yerlerine kadar ulaşan yangın nedeniyle Karşıyaka ve Bayraklı'ya bağlı üç mahalledeki bazı evler zarar görürken; Doğançay, Sancaklı ve Onur mahallelerinde 'tahliye' kararı alındı. Örnekköy Sanayi Sitesi'ndeki iş yerleri yandı. Üç noktadaki yangın bütün şiddetiyle sürüyor. Rüzgâr ise söndürme çalışmalarını güçleştiriyor.

    Bolu'da önceki gün başlayan yangın, zor arazi koşulları ve rüzgârın şiddetiyle söndürme çalışmalarında kara ekiplerini zorluyor. 30 kilometrelik bir alana yayılan alevlere, 600'ün üzerindeki personel ile müdahale ediliyor. Dört mahallenin tahliye edildiği Bolu’da, Göynük / Nallıhan Karayolu ulaşıma kapatıldı.

    Bir yangın haberi de Aydın'ın Bozdoğan ilçesinden geldi. Saat 16.45'te başlayan yangın büyüdü ve alevlerin yaklaştığı Örmepınar Mahallesi'nde 45 kişi tahliye edildi. Yangının çıkış nedeni henüz bilinmiyor. Yangına havadan ve karadan müdahale sürüyor.

    Muğla'nın farklı noktalarında beş yangın çıktı. Aydın'da başlayan yangın, Muğla'nın Kavaklıdere ilçesine dayandı. Kavaklıdere'de alevler ile büyük mücadele devam ederken, Beçin’de iki köy boşaltıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Manisa'daki yangında ise Karayakup Mahallesi tamamen küle döndü. Boyalı Mahallesi'ndeki kırsal alanda başlayan yangın, ormana sıçradı. Ekipler bu yangına müdahale ederken, bu defa sekiz kilometre uzaklıkta bir yangın daha çıktı. Üç mahalle tedbiren boşaltıldı.

    Çanakkale'nin tarihi Gelibolu yarımadasındaki yangın ise kontrol altına alındı. Eceabat yangınında, her yıl binlerce kişinin ziyaret ettiği Conkbayırı, Arıburnu ve 57. Alay Şehitliği küle dönmekten iki metre kala kurtarıldı. Yangından 700 hektar alan etkilendi.

    Karabük'ün Ovacık ilçesinde de henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan orman yangına ekiplerin müdahalesi sürüyor. Kütahya'nın 'Hisarcık' ilçesinde çıkan orman yangını, 10 dekar alanda zarara yol açtı. Yangın iki saat içinde kontrol altına alındı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow