hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Uzman isim anlattı: Peş peşe depremler neyin habercisi?

    KAYNAKBuse Güngör / Cnnturk.com Muhabiri

    Önce cuma günü Balıkesir açıklarında Marmara Denizi’nde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi, ardından dün Çanakkale 4,7'lik depremle sallandı. Depremler neden arttı? Büyük deprem mi geliyor? Detayları Deprem Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Fatih Altan aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Deprem Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Fatih Altan detayları şu ifadelerle aktardı;

    Çanakkale’de olan depremler anlam yüklü. Bu deprem, İstanbul depremini tetiklemez. Bu depremler bağımsız depremler ama bir anlam çıkarmamıza neden oluyor.  

    Çanakkale depremi çevre illerden hissedildi. Bu depremi hisseden yerlerin dolgu zemin, alüvyon zemin olduğunu söyleyebiliriz. Buraya depreme dayanıklı yapılar yapılmalı. Depremi hisseden yerler dikkat etsin, orada zemin problemi vardır.

    MARMARA DEPREMİ YAKLAŞTI MI?

    Fay hareketli ve 4-5 büyüklüğünde depremler her zaman beklenebilir. 10 senedir biz Marmara’ya kitlendik ama deprem 11 ilimiz vurdu. İzmir, Bingöl Karlıova, Yedisu fayı, Hakkari’de de deprem bekliyoruz. Tüm Türkiye’de bekliyoruz. Tek bir yere kitlenmemeliyiz.

    OLASI MARMARA DEPREMİNDE HANGİ YAKA DAHA ÇOK ETKİLENECEK?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Olası Marmara depreminde Beylikdüzü, Avcılar, Büyükçekmece, Küçükçekmece yani Marmara’ya sınır olan Bakırköy gibi dolgu, alüvyon olan zeminler etkilenecek.  Zemin faktörü kötü ise dikkat etmek gerekir. Kadıköy’den Pendik’e uzanan bir zemin faktörü giriyor. Orada da alüvyon zeminler var ama asıl Avrupa Yakası daha çok etkilenecek.

     

     

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow