Türkiye'nin bütün dikkati, G20'de yapılacak Obama-Erdoğan görüşmesinde
Türkiye'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek G-20 liderler zirvesinin başlamasına artık saatler kaldı. Paris'te yaşanan terör saldırılarının ardından yapılacak zirvede, ana gündem küresel terör ve terör örgütleri ile mücadele. Gözler ise, zirve öncesindeki Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Obama'nın arasındaki görüşmede olacak.
Küresel terör, Suriye, IŞİD'le mücadele ve Fransa'nın başkenti Paris'teki terör saldırıları. Antalya'aki G-20 liderler zirvesinin gündemi bu.
Zirvede ayrıca gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Barack Obama'nın görüşmesinde olacak. 1 ay içinde iki kez telefonla konuşan iki lider şimdi yüz yüze görüşecekler. ABD Başkanı Obama Antalya'ya iner inmez ayağının tozuya Cumhurbaşkanı ile biraraya gelecek. İkilinin masasındaki konu başlıkları, küresel terör ve IŞİD'le mücadele olacak.
Antalya'daki G20 Zirvesi, komşu mahalleyi nasıl etkiledi?
Paris'te düzenlenen terör saldırıları, terörizm konusunu öncelikli gündem maddeleri arasında soktu. Zirve kapsamında akşam Cumhurbaşkanı liderlere çalışma yemeği verecek ve Suriye krizi ele alınacak. Paristeki saldırırlar ve bundan sonra atılacak adımlar orada da detaylı bir şekilde ele alınacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Karşımızdaki tablo Türkiye'nin başından beri çözüm için ortaya koyduğu önerilerin ve yaklaşımın haklılığını bir kez daha ortaya koydu" mesajını vermesi bekleniyor.
G-20 Açılım Grupları liderlerinden mülteciler çağrısı
Erdoğan'ın ikili görüşmelerde terörden arındırılmış bölge ve uçuşa yasak bölge konularını gündeme taşıması bekleniyor. Ayrıca bu konu başlıkları başta olmak üzere zirve küresel terörle mücadele konularında somut adımlarrın benimsenmesi ve bunların zirve sonunda kabul edilecek antalya bildirisinde vurgulanması da bekleniyor.
Erdoğan, Suriye krizinin önemli aktörlerinden biri Rusya'nın Devlet Başkanı Putin ile de görüşecek. İki lider Suriye konusunda görüş alışverişinde bulunacak.
Aslında Türkiye- Fransa- Almanya üçlü zirvesi de olacaktı ama Paris'teki saldırılar ardından Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande G-20 ziyaretini iptal etti. Bu nedenle üçlü zirve yapılamayacak.
Cumhurbaşkanı gün içerisinde ise Fransız mevkidaşı Hollande'ı telefonla arayarak tazilerini iletti. Cumhurbaşkanlığı kaynakları iki lider terörle mücadele konsusunda kararlılıklarını ifade etti.
Fransa'da yaşanan terör saldırılarının etkisi Antalya'da da hissedildi. Cumhurbaşkanı, başta kendi düzenleyeceği akşam yemeği olmak üzere tüm yemeklerde yer alacak tüm müzik dinletileri iptal edildi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Eve alkollü gelen kocasını çıkan tartışmada bıçaklayarak öldürdü
Kahramanmaraş'ta, gaz sıkışması sonucu patlama: 1 yaralı
Soğuk hava Antalya'da da hissedildi, güneşe rağmen sahil boş kaldı
İSTANBUL'DA VAPURLAR ÇALIŞIYOR MU? İDO ve BUDO feribot seferleri iptal mi oldu?
SON DAKİKA... AK Parti 8. Olağan Büyük Kongresi Bugün: Erdoğan'ın 3 Başlıklı Manifestosu