hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Toplu ulaşım kullanımı arttı

    İstanbul'da toplu ulaşımı kullananların sayısında bir hafta içinde yüzde 8'den fazla bir artış meydana geldi. Aynı dönemde özel araç yoğunluğunda da yüzde 42’lik bir artış olduğu bildirildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İstanbul'daki ulaşım verileri, salgında evde kalma kuralına özellikle son günlerde pek uyulmadığını gösteriyor. Toplu ulaşımda 8.15'lik artış yaşandı.

    Açıklama İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden geldi. İstanbul'da toplu ulaşımı kullananların sayısında bir hafta içinde artış yaşandı. Aynı dönemde özel araç yoğunluğunda da yüzde 42’lik bir artış olduğu bildirildi.

    İstanbul’da toplu ulaşım araçlarında 20 Nisan Pazartesi günü , 1 milyon 142 bin 526 geçiş yapılmasına karşın, 27 Nisan Pazartesi günü ise 1 milyon 235 bin 647 geçiş sağlandı.

    21 Nisan Salı günü ise toplu ulaşım araçlarından 1 milyon 87 bin 52 geçiş oldu. 28 Nisan Salı günü ise 1 milyon 123 bin 455 geçiş yapıldı. Buradaki artış ise yaklaşık yüzde 3,3. oldu.

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, toplu ulaşımda bir artış yaşanmaya başladığına dikkat çekerek, koronavirüsle mücadele için evde kalmanın hayati önem taşıdığını söylediler.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow