hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    THODEX vurgunu nasıl çözüldü?

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Arnavutluk'un Türkiye'ye iadesine karar verdiği kripto para borsası THODEX'in kurucusu Faruk Fatih Özer, uçakla İstanbul'a getirildi. İstanbul emniyetine götürülen Özer. Oradan da adliyeye sevk edilecek. Çok konuşulan THODEX vurgunu nasıl yapıldı? 356 milyon TL'lik vurgunun ayrıntıları ne? CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çok konuşulan THODEX vurgunu nasıl yapıldı? 356 milyon TL'lik vurgunun ayrıntıları ne? CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ aktardı.

    THODEX VURGUNUNDA NE OLMUŞTU

    THODEX ile tıpkı diğer kripto para borsaları gibi yatırımcıların yatırdığı itibari para veya kripto paralar üzerinden alım satım ve para çekme işlemleri yapılıyordu. Yatırımcıların parası ve varlıkları ise THODEX'in şifreli olduğu düşünülen kripto para cüzdanları ve banka hesaplarında tutuluyordu.

    2021 yılının nisan ayında kripto paralar için alım-satım hizmeti veren borsada tüm işlemler durdu. Ardından şirketin CEO’su olan 1994 doğumlu Faruk Fatih Özer, hesapları boşaltıp yurtdışına kaçtı. 391 bin kişinin kullandığı tahmin edilen kripto borsasında 2 milyar dolardan fazla vurgun yapıldığı tahmin ediliyor. En son izine Arnavutluk’ta rastlanan Özer hakkında İnterpol tarafından kırmızı bülten çıkartıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    THODEX vurgunu nasıl çözüldü

    Firari sanık Faruk Fatih Özer'in Arnavutluk'un Vlora şehrinde yakalandığını duyurdu. Özer'in Türkiye’ye iade işlemlerine de başlandı.

    PEKİ 20 NİSAN 2021'DEN BU YANA NELER YAŞANDI?

    2 binden fazla kişiyi mağdur eden süreç, Nisan 2021'de kripto para borsası THODEX yatırımcılarının sisteme erişememesi ile başladı.

    Şirket yetkilileri, önce bakım yapıldığı için borsanın geçici süreliğine kullanıma kapatıldığını açıklasa da, kısa süre içinde Özer'in 20 Nisan 2021 akşamı Tiran'a kaçtığı anlaşıldı. Yatırımcılar hak mücadelesini başlatmak için soluğu adliyede aldı.

    THODEX vurgunu nasıl çözüldü

    THODEX KURUCUSU FARUK FATİH ÖZER YAKALANDI

    Firarın üstünden 2 gün geçtikten sonra, soruşturma başlatıldı. Farklı şehirlerdeki tüm dosyalar, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nda birleştirildi. Özer hakkında 40 bin 562 yıl hapis istendi. Zincirin halkalarını oluşturan kilit isimler belirlendi. Peş peşe operasyonlarla 82 şüpheli gözaltına alındı, 6'sı tutuklandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Elebaşı Fatih Faruk Özer, “Örgüt kurma ve yönetme”, “suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama” ve “nitelikli dolandırıcılık” ile suçlandı. 40 bin 562 yıla kadar hapsi istendi.

    THODEX’in kurucusu Faruk Fatih Özer'in 497 gün süren firariliği son buldu. Özer, Arnavutluk'ta, kıskıvrak yakalandı. Özer'in iade işlemleri başladı

    Gelişmeyi İçişleri Bakanlığı duyurdu. Arnavut mevkidaşının, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu aradığı ve firari sanığın yakaladığı bilgisini aktardığı belirtildi. Açıklamada, Emniyet Genel Müdürlüğü İnterpol Daire Başkanlığı'nın Özer'in Türkiye’ye iade işlemlerini başlattığı vurgulandı.

    Diğer 13 şüpheli de örgüt üyesi olmakla suçlandı. İddianamede, 2 bin 27 kişi müşteki sıfatıyla yer aldı. Özer'in yakalanmasıyla, dosyada firari sanık kalmadı. Anadolu 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki dava ise sürüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Arnavutluk'un Türkiye'ye iadesine karar verdiği kripto para borsası THODEX'in kurucusu Faruk Fatih Özer, uçakla İstanbul'a getirildi. İstanbul emniyetine götürülen Özer. Oradan da adliyeye sevk edilecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow