hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    TBMM’de güvenlik önlemleri arttırıldı

    Türkiye Büyük Millet Meclisi 1 Ekim'de açılacak. Yeni yasama dönemi için Meclis’te hazırlıklar var. Güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yeni yasama yılı 1 Ekim'de başlıyor. Yeni yasama yılı öncesi güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı.

    Meclis ve çevresi 1000'i aşkın kamera ile gece gündüz izleniyor. Komuta Kontrol Merkezi’ndeki ekipler tarafından anlık görüntüler, 7 gün 24 saat takip ediliyor. Meclis’e girişte ziyaretçilerin kimlik bilgileri sorgulanıyor, ziyaretçiler tek tek yüz taramasından geçiriliyor.

    Plaka Tanıma Sistemi’ne kayıtlı olmayan araçların, Meclis’e girişi ise yapılmıyor. Yeni yasama yılı hazırlıkları kapsamında, ziyaretçilerin girişlerinde polis ekiplerinin kullandığı cihazlarda yenilemeye gidilirken, sıvı arama detektörlerinin sayısı da artırıldı.

    TBMM’de güvenlik önlemleri arttırıldı

    Havadan tehditlere karşı Ankara güvenliği kapsamında anti-dron sistemi kullanılıyor. Havadan gelebilecek İHA, SİHA ve dron saldırılarına karşı sistem, söz konusu cihazları etkisiz hale getiriyor. Yerli sistemini kullanırken, mevcut sisteme ilaveler yapıldı.

    Yeni yasama yılı öncesi Meclis'te ziyaretçi kartları bölgesel olarak yeniden düzenlendi, kartlara alansal farklılık getirildi. Parti gruplarını ziyaret etmek için ana bina kartı verilen ziyaretçi, grup toplantı salonlarına, kulise ya da Şeref Holü'ne giremeyecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ayrıca yeni yasama yılı için meclis personeline eğitim de verildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow