hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Son Dakika! TUSAŞ'a saldıran teröristlerin kimlikleri belli oldu: İkisi de PKK'lı!

    TUSAŞ'ın Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki tesislerine yönelik terör saldırısını gerçekleştiren teröristlerin kimlikleri belli oldu. İkisi de PKK üyesi olduğu ortaya çıktı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TUSAŞ'ta 5 kişinin şehit olmasına neden olan saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin kimlikleri belli oldu. Teröristlerin kimliklerini İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya duyurdu.

    ERKEK TERÖRİST ALİ ÖREK, KADIN MİNE SEVJİN ALÇİÇEK

    Yerlikaya, kimliği belirlenen erkek teröristin PKK terör örgütü üyesi Rojger kod adlı Ali Örek olduğunu açıkladı. Diğer kadın teröristin kimliği daha sonra açıklandı. Kadın teröristin de Mine Sevjin Alçiçek olduğu ortaya çıktı.

    Edinilen bilgilere göre, iki teröristin Kahramankazan'dan bindikleri taksi şoförünü şehit ettikten sonra onu da aracın içine koyarak TUSAŞ'a gittiler. Taksiden iner inmez çevreye ateş açan teröristlerden kadın olan güvenlik görevlilerince vuruldu ve öleceğini anlayınca kapıda üzerindeki bombayı patlattı. İçeriye sızan erkek terörist de etkisiz hale getirileceğini anlayınca üzerindeki bombayı patlattı.

    Önce erkek teröristin kimliği açıklandı. Çünkü görüntülerde yüzü açık ve vücut bütünlüğünün tam olduğu, bu nedenle kimliğinin önce belirlendiği vurgulandı. Kadın teröristin ise patlamayla vücut bütünlüğü bozulduğu, bu nedenle kimlik tespitinin bir kaç saat sonra yapıldığı belirtildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Güvenlik güçlerinin teröristlerin Kahramankazan-Ankara hattında hareketliliklerini tespit ettiği, şimdi de geriye dönük Ankara'ya nasıl geldikleri, Türkiye'ye nereden girdiklerine dair tespit çalışmalarının sürdüğü ifade edildi.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow