hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sinan Ateş davasında bilirkişi raporu duruşmaya 1 hafta kala dosyaya eklendi

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    KAYNAKCNN TÜRK

    Sinan Ateş cinayetine ilişkin görüntülerin incelenmesinin ardından hazırlanan bilirkişi raporu, 30 Eylül'de görülecek duruşmaya 1 hafta kala dava dosyasına girdi. Raporda, Ateş'in vücuduna isabet eden tüm kurşunların cinayetin tetikçisi olarak yargılanan Eray Özyağcı'ya ait olduğu belirtildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sinan Ateş cinayeti davasında, cinayetin azmettirici olarak yargılanan Doğukan Çep ve tetikçi Eray Özyağcı, Ateş'in ölümüne neden olan kurşunun olay sırasında yanında bulunan Selman Bozkurt tarafından çıktığını iddia etmiş, Ateş'in vücuduna isabet eden kurşunların farklı markalara ait olduğunu öne sürmüştü.

    Sinan Ateş davasında bilirkişi raporu duruşmaya 1 hafta kala dosyaya eklendi

    22 sanığın yargılandığı davanın 30 Eylül'de görülecek duruşması öncesinde yeni gelişme yaşandı. Cinayete ilişkin görüntülerin incelendiği bilirkişi raporu, Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki dava dosyasına girdi.

    21 sayfalık raporda, olayın gerçekleştirildiği 30 Aralık 2022'de bir işletmenin saat 13.00 ile 14.00 aralığını kapsayan sürecin güvenlik kamerası görüntüsünün incelendiği kaydedildi. Davada, cinayetin tetikçisi olarak yargılanan Eray Özyağcı'nın yaklaşık 35 dakika ayakta beklediği, Sinan Ateş'in geldiği yönün tersi olan caddeye baktığı ve etrafı gözetlediği belirtildi.

    Özyağcı'nın daha sonra Ateş'in geldiği sokağa doğru yürümeye başladığı belirtilen raporda, hafif bir ticari aracın önünde saklandığı bildirildi. Özyağcı'nın, caddeden geçen Ateş'e silahla ateş ettiği, Ateş'in yüz üstü yere düştüğü ifade edildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sinan Ateş davasında bilirkişi raporu duruşmaya 1 hafta kala dosyaya eklendi

    Özyağcı'nın, daha sonra Ateş'in sol yanında bulunan Selman Bozkurt'u silahla omuzundan yaraladığı, sağında bulunan Ahmet Keçik'in ise korunmak amacıyla hafif ticari aracın arkasına gizlendiği bildirildi. Raporda, saldırının ardından Özyağcı'nın koşarak olay yerinden uzaklaştığı sırada Keçik'e doğru ateş etmeye devem ettiği, Keçik'in ise Sinan Ateş'in üzerinden silahı alarak Özyağcı'ya doğru ateş ettiği belirtildi.

    Adli bilişim uzmanı tarafından hazırlanan raporda, Eray Özyağcı'nın birden fazla kurşun ile Sinan Ateş'i vurduğu bildirildi. Özyağcı'nın silahından çıkan kurşunlar dışında, Ateş'in vücuduna başka silaha ait kurşun bulunmadığı kaydedildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow