hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sadece ailesi değil Türkiye Ata'ya ağlamıştı! 'BENİM GÜLÜŞÜMÜ SÖNDÜRDÜLER'

    KAYNAKCNN TÜRK

    20 yaşındaki üniversite öğrencisi Ata Emre Akman, 11 Mayıs'ta sipariş vermek için gittiği bir apartmanda 25 yerinden bıçaklanarak öldürüldü. Türkiye'nin konuştuğu cinayete ilişkin katil zanlısı baba ve oğlu 28 Mayıs'ta ilk kez hakim karşısına çıkacak. CNN TÜRK Muhabiri Merve Tokaz'da o duruşma öncesi Akman ailesi ile bir araya geldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANNE ZUHAL AKMAN: 12 Mayıs Anneler Günü'nde biz Ata'ya veda töreni düzenledik. 11 Mayıs sabaha karşı Ata ile karşılaştık. 12 Mayıs günü de Ata'ya veda töreni düzenledik. Kulağımdaki küpeler de Ata'nın hediyesi. Papatyalar. Ata'nın bahçesinde de şu an papatyalar var. Kıbrıs'ta yaşadığımız iki yıl boyunca orada bahçenin bir tarafı beyaz diğer tarafında mor bodrum papatyası vardı. Ona istinaden bu küpeleri almıştı. Bu seneki anneler günü hediyesi vedası oldu.

    ATA NASIL BİR ÇOCUKTU?

    Sevgi dolu büyüdü. İnsan kendi çocuğunu anlatamaz bunu diğer insanlara sorsanız. Hiç tanımadığımız ya da tanışamayacağımız Ata'nın binlerce teyzesi, halası, amcası, dayısı var onlara sorsanız aslında cevabı alırsınız. Herkes sevdi Ata'yı, o da aldığı ışığı yansıttı.

    Kocaman gülerdim ben eskiden. Canım dostlarım öyle derler. 'O kadın benim dostum yüzündeki kocaman gülüşü söndürdünüz' diye.

    DURUŞMANIN SONUNDA NASIL BİR SONUÇ BEKLİYORSUNUZ?

    BABA EROL AKMAN: Emsal olacak, örnek olacak, caydırıcı olacak yani bundan sonraki süreçte kimse aynı şekilde bir eyleme cesaret edemeyecek türden bir sonuç bekliyorum. 18 yaşından küçük olmasına takılmamayı, eylemin şekli, eylemin yapılışı, eylem öncesi, sonrası davranışlar. Birçok şey var belki şu an gündeme getirmediğimiz. Yaptıktan sonra sonuçlarının ne olduğunu biliyor bu çocuk. Ki öyle kaçıyor. Ceza almamak için. 17 yaşından büyük olduğuna eminiz. Çünkü fiziksel görüntüsü, hareketleri, davranışları, planlaması, eylem öncesi elinde suç aleti ile hazır bulunuşu. Erişkin olarak yargılanması ile ilgili isteklerimiz ve taleplerimiz var.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    NASIL BİR CEZA ALMASINI İSTİYORSUNUZ?

    Bir daha gün yüzüne çıkamayacak şekilde, toplumun hiçbir kesimini rahatsız etmeyecek şekilde, ömür boyu delikte kalmalarını bekliyorum her ikisinin de. Hem yapanın hem de onu yaptırmaya azmettirenin.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow