hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    15 kişi can vermişti! Uydu görüntüleri incelenecek!

    KAYNAKCNN TÜRK

    Diyarbakır-Mardin sınırında çıkan yangında 15 kişi hayatını kaybetti. Bu korkunç olayla ilgili hazırlanan ilk bilirkişi raporunu yetersiz bulan savcılık yeni rapor istedi. Rapora yangın öncesi ve sonrasına ait hava ve uydu fotoğrafları, meteorolojik veriler ile tanık ifadeleri eklenecek. Peki yetersiz bulunan raporda ne deniyordu? CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ değerlendirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Elektrik şirketinden açıklama;

    ''Konuyla ilgili tüm görüntü ve delilleri kamu kurumları ve ilgili makamlarda paylaşmaya devam ediyoruz. Yangının elektrik kaynaklı olmadığı belge ve görüntülerle sabit.''

    NİHAT ULUDAĞ ŞU İFADELERLE ANLATTI;

    Elektrik şirketinin açıklaması bilirkişi raporu ile çelişiyor. Ortada büyük facia var hatta bazıları bölgesel, siyasi. Bilirkişi raporunda diyor ki; Yangının çıkış nedeni olarak elektrik direğinden sıçrayan kıvılcımlarla bu yangının çıktığı ve böylesi faciaya yol açtığı söylüyordu.  Elektrik şirketi uydudan çekilen görüntüleri göstermiş. Yangının çıkış nedeni olarak önce oradaki anızların etrafının sürüldüğü ve anızların yakılmasından sonra yangının sıçradığı ile ilgili uydu fotoğraflarını dosyaya sundular.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    15 kişi can vermişti Uydu görüntüleri incelenecek

    Savcılık da bu sefer yeni rapor istedi. Soruşturmayı yürüten savcı yetersiz görmüş. Ve diyor ki yeniden şu uydu görüntüleri bir incelensin. O günkü tarihte meteorolojik verilere de bakılsın diyor. Raporlar yeniden harmanlansın ve burada kusur nerede, nasıl oluşmuş, bu yangın nasıl çıkmış, bu facianın ana sebebini kim oluşturmuş? Bunun belirlenmesi için bu da incelenecek.  

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow