hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Prof. Dr. İsmail Boztosun: Hiç radyasyon sızıntısı raporlanmadı

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Antalya'da, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde, kanser hastalarına uygunsuz tedavi uygulandığı ve nükleer deneylerin radyasyon sızıntısına yol açtığı yönündeki iddialarla ilgili savcılığın soruşturması sürüyor. Söz konusu tedavinin uygulandığı merkezin 2 eski yetkilisi konuştu. Radyasyon tehlikesinin hiçbir şekilde doğmadığını söylediler.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Akdeniz Üniversitesi, bu kez 'radyasyon' iddialarıyla gündemde. 3 kişilik komisyonun raporundaki iddilara göre, üniversiteye bağlı nükleer bilimler uygulama ve araştırma merkezinde, 2014-2015 yılları arasında, radyoterapi cihazları lisanssız çalıştırıldı. Hurdaya ayrılan cihazlarla hastalara ışın tedavisi uygulandı. İzinsiz nükleer deneyler sızıntıya neden oldu. Sızıntı devam ederken, bölüme hasta alımı devam etti. Tedavi gören hastaların durumunu incelemek üzere tıbbi bir komisyon oluşturdu. Adli ve idari soruşturma sürürken, merkezin o dönemdeki 2 yöneticisi iddiları yalanladı.

    Profesör Doktor Melek Nur Yavuz, suçlamalar kumpas dedi. Radyasyon Onkolojisi Ana Bilim Dalı eski Başkanı Profesör Doktor Melek Nur Yavuz, "Hukuki hiçbir kanıta dayanmayan, hepsi sağlam delillerle tek tek kolayca çürütülebilen bu iddialarla hastalar kışkırtılmaya çalışılmaktadır. Türk Radyasyon Onkolojisi Derneği ve Medikal Fizik Derneği üyelerinden oluşacak bağımsız bir komisyonun bu iddiaları soruşturması bizim talebimizdir. Her ne kadar emekli olsam da mensubu olmakla gurur duyduğum Akdeniz Üniversitesi'nin adının kötü anılmasına sebep olunması en büyük üzüntüm olmuştur." dedi.

    Merkezi kuran Prof. Dr. İsmail Boztosun da aynı görüşte. Ona göre, tek bir radyasyon sızıntısı raporlanmadı, radyasyon tehlikesi hiçbir şekilde doğmadı. Boztosun, "Alanında uzman ve kurum yetkilisi profesörler tarafından verilen resmi belgelere göre klinik elektron hızlandırıcılarının araştırma amaçlı deney yapmak için kullanılmasında hiçbir sakınca yoktur. sağlık açısından tehlikeli bir durum da söz konusu değildir. Halkımız ve özellikle o dönemlerinde bakım onarımını yaptığımız hızlandırıcılardan hizmet alan hastalarımız müsterih olsunlar" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow