hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Narin Güran cinayeti Kabine gündeminde

    KAYNAKCNN TÜRK

    8 yaşındaki Narin Güran'ın katledilmesi Kabine üyelerinin de gündemindeydi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "hızlı bir şekilde olayın aydınlatılacağını düşünüyorum" dedi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da "Narin'i hayattan koparanların en ağır cezayı almaları için elimizden ne geliyorsa yapacağız" mesajı verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Narin Güran cinayeti, tüm Türkiye’nin yüreğini dağladı. Kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedenine ulaşılan 8 yaşındaki Narin, siyasetin de hükümetin de gündeminde. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 4 savcının kollukla birlikte soruşturmayı yürüttüğüne dikkat çekti. “Çok hızlı bir şekilde bu olayın aydınlatılacağını düşünüyorum. 85 milyon bu olaydan son derece üzüntü duyuyor. Herkesin istediği bir an önce bu olayın aydınlığa kavuşması ve adaletin tecelli etmesi. İnşallah bir daha insanlığımızdan utanacağımız tablo ile karşı karşıya gelmeyiz. Son sözü artık hakimler söyleyecek, savcılar söyleyecek.”

    Narin Güran cinayeti Kabine gündeminde

    Kabine toplantısının ardından bakanlar gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gündemde Narin Güran cinayeti vardı. İçişleri Bakanı Yerlikaya’ya, sosyal medyadan paylaştığı mesajında Narin’in ailesine neden başsağlığı dilemediği soruldu. “Oldukça açık yani daha fazla bir şey demeye gerek yok. Herkesin okuduğu zaman, anladığı, hissettiği bir durum” dedi.

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ise Bakanlığın davaya müdahil olacağını hatırlattı. “Hukuki süreci sonuna kadar takip edip Narin'i hayattan koparan kişi veya kişilerin en ağır cezayı almaları için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Bunun yanı sıra olayın yaşandığı mahallede psikososyal destek çalışmalarını da sürdürüyoruz. Göz bebeğimiz masum yavrularımızın maruz kaldığı her türlü kötülüğün, her zaman karşısındayız.”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Narin Güran cinayeti Kabine gündeminde

    Bakan Göktaş, bir çocuğa zarar vermenin sadece hukuki değil aynı zamanda ahlaki ve toplumsal bir suç olduğunun altını çizerek bunun kabul edilemez olduğunu vurguladı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow