hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Maden işçilerinin emek direnişi sürüyor

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Muğla Milas’taki yerli linyitten elektrik üretimi gerçekleştiren termik santralin maden sahasının genişletilmesi gündemde. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’da Akbelen’e giderek maden işçilerini ziyaret etti. Mağduriyetlerini dile getiren çalışanlar, Kılıçdaroğlu’mdan da destek talep etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Eylemcilerle ile maden işçilerini karşı karşıya getiren, maden sahası genişletilmesi çalışmasının yankıları sürerken, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’da soluğu Akbelen’de aldı. Yaşanan olayı bir de maden işçilerinin ağzından dinledi.

    Madencilere kulak veren Kılıçdaroğlu, “Hiç kimsenin işsiz kalmasını istemeyiz” dedi ve destek sözü verdi.

    Kılıçdaroğlu, “Hiç kimsenin işsiz kalmasını da istemeyiz. Her işçi çalışmalı, üretmeli, kazanmalı ve dolayısıyla da huzur içinde evine gidebilmeli. Sizin her zaman yanınızda olacağız. Bu benim sözümdür” dedi.

    Ağaçların bulunduğu bölgeyi ziyaret etmeyen Kılıçdaroğlu, eylemcilerin tepkisiyle karşılaştı.

    Tartışmanın fitilini ateşleyen, ağaçların kesilerek maden sahasının genişletilmesi çalışması hakkında TES İş Sendika Başkanı Fatih Çelik ne söylüyor?

    Çelik, “Madenler yerin altında. Tabi ki bizler de ormanların kesilmesine karşıyız ama yerli ve milli kaynakların kullanılmasından da yanayız. Onun için bu madeni çıkardıktan sonra aynı alan tekrar toprakla doldurup, ağaçlar dikilip tekrar Orman İşletme Müdürlüğüne veya Orman İşletme Genel Müdürlüğüne devredilmektedir” sözlerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TES İş Sendika Başkanı Fatih Çelik, Kılıçdaroğlu ile görüştüklerini de söyledi ve “Biz bugün Kemal Kılıçdaroğlu ile sayın genel başkanımızla otelde bir görüşme yaptık. Durumun hassasiyetini ve durumun nerelerde olduğunu en ince ayrıntısına kadar anlattık ve o da dedi ki, ‘Santralin çalışmasından yana olduğunu, üretimden yana olduğunu, emekten yana’ olduğunu söyledi.

    Kılıçdaroğlu, “Her işçi çalışmalı, üretmeli, kazanmalı ve huzur içinde evine gidebilmelidir” ifadelerini kullandı.

    AKBELEN'DEKİ MADEN SAHASI GENİŞLETİLME ÇALIŞMASI SONRASI BÖLGEYE YENİDEN AĞAÇ DİKİLEBİLİR Mİ?

    Prof. Dr. Sinan Güner, “Akbelen Ormanı 40-50 yaşlarında idari süresini doldurmuş veya doldurmakta olan saç kızılçam ormanıdır. Hızlı büyüyen bir türdür, gençleştirilmesi, işletilmesi en kolay olan ağaç türüdür. Ağaçlar tıraşlama şeklinde kesiliyor. Yeniden o alanın ağaçlandırılması, ormanlaştırılması mümkündür” ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow