hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türkiye'nin gri listeden çıkma adımları

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, üye devletlerin kara para ile mücadele için söz verdiği mali eylem gücü listesinde Türkiye’nin gri listeye alınması ile ilgili konuştu. "Hak etmediğimiz gri listeden süratle çıkacağız" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ekonomik Kalkınma ve İş Birliği Örgütüne bağlı mali eylem gücü tarafından kara para aklama ve terörizmin finansmanının engellenmesinde yetersiz kaldığı gerekçesiyle gri listeye alınma ile ilgili de konuştu. Önemli düzenlemelerin yapıldığını söyledi.

    Tunç, “Kısa süre içerisinde Türkiye’nin hak etmediği gri listeden süratle çıkacağına inanıyorum. Uygulama noktasında da özellikle son aylarda gerçekleştirilen operasyonlarla önemli ilerlemeler sağlanmaya başlandı” ifadelerini kullandı.

    Adalet Bakanı Tunç, 11 ili etkileyen deprem felaketi sonrası sorumlular hakkında açılan davalarda dair de bilgi verdi ve “Bu anda cezaevlerinde depremden dolayı binalarının yıkılmasından sorumlu tutulan 351 tutuklu var. Bilir kişiler rapor hazırlayacak. Bu raporlar doğrultusunda sorumlular tespit edildiğinde ona göre davalar açılacak” sözlerini kullandı.

    FETÖ DAVALARINDA SON DURUM

    Şu anda devam eden 67 bin 893 soruşturma var, 26 bin 667 devam eden dava var. Şu ana kadar 253 bin 754 kişi hakkında karar verildi. 122 bin 632 mahkûmiyet kararı verildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bakan Tunç, FETÖ konusunda dünya ülkelerinden, iade taleplerine ilişkin de bilgiler vererek “3 Temmuz itibarıyla 112 ülkeye bin 269 kişi hakkında 1387 iade talebinde bulunmuştuk. Bu taleplerden maalesef 3 tanesi kabul edildi. 2 bin 200 kırmızı bülten talebinden ise şu ana kadar kabul edilen bir talep olmadı” ifadelerini kullandı.

    NATO üyelik sürecinde Türkiye’nin desteğine ihtiyacı olan İsveç terör iadeleri ile ilgili “Bugüne kadar İsveç’ten 28 iade talebinde bulunduk. Bunlardan 22 tanesi reddedildi” dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow