Kurumlar arası e-Yazışmaya koruma | Video
Cumhurbaşkanlığı, devletin tüm kurumlarında yazışmaların elektronik ortamda şifreli yapılması için çalışma başlattı. Tüm kritik yazışmaları düzenleyen 'e-Yazışma 2.0' sistemiyle getirilen şifreleme mekanizmasına göre, belgeyi oluşturan kurum, yazıyı ilgili kuruma elektronik ortamda göndermeden önce şifreleyecek ve şifre sadece alıcı kurum tarafından açılabilecek.
Hürriyet gazetesinin haberine göre tüm kritik yazışmaları düzenleyen 'e-Yazışma 2.0' sistemiyle getirilen şifreleme mekanizmasına göre, belgeyi oluşturan kurum, yazıyı ilgili kuruma elektronik ortamda göndermeden önce şifreleyecek ve şifre sadece alıcı kurum tarafından açılabilecek.
Belge gönderilirken yetkisiz birinin eline geçmesi durumu da düşünüldü. Belge iletim esnasında yetkisiz bir kişinin eline geçse bile, sadece alıcı kurum tarafından açılabilecek şekilde şifrelenmiş olduğu için, yetkisiz kişinin bu evrakın içeriğine erişebilmesi mümkün olmayacak. Şifreleme sayesinde belgelerin erişim güvenliği sağlanmış olacak.
Ayrıca, kurumsal elektronik imza olarak tanımlanan 'Elektronik Mühür' de devreye sokuldu.
Elektronik Mühür, hazırlanan elektronik belgenin hangi kurum tarafından oluşturulduğunun tespitine imkân sağlayacak. Bunun için de elektronik belgelerin kamu kurumları arasında iletilmesi sırasında yetkisiz kişilerce ele geçirilip okunmasını engellemek amacıyla şifreleme getirildi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla, 1 Mart 2021 tarihine kadar tüm kamu kurumları sistemi kullanmaya başlayacak.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
BOLU KARTALKAYA OTEL YANGINI NEDENİ: Bolu Grand Kartal Otel yangını neden çıktı?
BOLU'DA YANAN OTEL HANGİSİ? Grand Kartal Otel kimin, ne zaman yapıldı? Mazhar Murtezaoğlu ile ilgili bilgiler...
Cam silmeye çıktığı 13’üncü kattaki pencereden düşüp, öldü
Son Dakika! Bolu'daki Kartalkaya Yangınında Kızı ve Torununu Kaybetti: Taptaze Filizlerim Ölmemeliydi
EKPSS TERCİHLERİ NE ZAMAN BİTECEK? 2025 EKPSS tercih sonuçları için tarih araştırmaları başladı!