hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Karadeniz Bölgesi'nde AK Parti ve CHP berabere kaldı

    KAYNAKCNN TÜRK

    Türkiye sandık başına gitti, sonuçlar belli oldu. Karadeniz'deki 8 ilde AK Parti, 8 ilde ise CHP adayları sandıktan çıktı. 3 milyondan fazla seçmenin bulunduğu bölgede katılım yüzde 77 oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SANDIKTAN 8 İLDE AK PARTİ 8 İLDE CHP ADAYLARI ÇIKTI

    Türkiye'nin kuzeyinde yerel yöneticiler belli oldu. Karadeniz'de sandıklar açıldı, 3 milyondan fazla seçmenden yüzde 77'si oyunu verdi. Sandıkta 2019 yerel seçimleriyle benzer bir sonuç ortaya çıktı. 10 belediye başkanı Cumhur İttifakı adaylarından, 8 belediye başkanı ise CHP'li adaylardan seçildi.

    AK Parti'den Düzce'de Faruk Özlü, Karabük'te Özkan Çetinkaya, Çorum'da Halil İbrahim Aşgın, Samsun'da Halit Doğan, Ordu'da Mehmet Hilmi Güler, Bayburt'ta Mete Memiş, Trabzon'da Ahmet Metin Genç ve Rize'de ise Rahmi Metin belediye başkanı seçildi. MHP de 2 ilde birinci geldi. Gümüşhane'de Vedat Soner Başer ve Tokat'ta ise Mehmet Kemal Yazıcıoğlu sandıktan çıktı.

    8 ilde ise CHP'li adaylar belediye başkanlığına seçildi. Amasya, Giresun, Bartın ve Kastamonu'da belediyeler Cumhur İttifakı'ndan CHP'ye geçti. Amasya'da Turgay Sevindi, Kastamonu'da Hasan Baltacı, Giresun'da Fuat Köse, Bartın'da ise Muhammet Rıza Yalçınkaya sandıktan birinci çıktı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sinop'ta CHP'nin adayı Metin Gürbüz, Zonguldak'ta Tahsin Erdem, Bolu'da Tanju Özcan, Artvin'deyse Bilgehan Erdem belediye başkanı oldu.

    Karadeniz Bölgesinde AK Parti ve CHP berabere kaldı

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow