Kandilli Rasathanesi Müdürü'nden kritik deprem uyarısı!
Kandilli Rasathanesi Müdürü Prof. Dr. Haluk Özdener, CNN TÜRK canlı yayınında Ege'de 6.2'lik depremle ilgili konuştu. Prof. Özdener, "Bu bölge için ne ilk ne de son bir deprem olacak" açıklamasında bulundu.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Son dakika... Ege Denizi'nde deprem: İstanbul'da da hissedildi
Özdener CNN TÜRK yayınına telefonla bağlanarak yaptığı açıklamada, "Yerin 20 km derinliğinde bir depremden bahsediyoruz. Karaburun açıklarında sığ sayılabilecek bir deprem meydana geldi. Dolayısıyla bu depremin etkisinin Ege Bölgesi, İzmir üzerinde çok şiddetli hissedilmesi ve yaklaşık 400-500 km uzaklarda dahi etkilerini görmemiz mümkün. Üzülerek söyleyeceğim ama bu depremlerin artçılarını göreceğiz. Büyüklüğü 5-5,5'a ulaşacak artçılar olabilecektir. Vatandaşlarımız özellikle AFAD'ın uyarılarına dikkate alarak yaşamlarını sürdürmelerini öneriyorum. Bu bölge için ne ilk ne de son bir deprem. Benzer depremlerin tekrarlanması bu bölge için gayet doğal" açıklamasında bulundu.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Savcıyı tehdit eden Mustafa Kemal Zengin'den pişkin savunma: Çikolatamızı alıp gittik
Dikkat! Meteoroloji ve Valilik peş peşe uyardı: Gök gürültülü sağanak alarmı! Bugün 4, yarın 8 kent...
23 NİSAN ATATÜRK SÖZLERİ VE RESİMLERİ: Resimli,Yazılı, Bayraklı 23 Nisan Mesajları! Atatürk'ün 23 Nisan İle İlgili Sözleri
AFAD DEPREM HARİTASI YENİ: AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
HABER... Gülistan Doku dosyasında özel ekip kuruldu! Deliller yeniden inceleniyor