Kahraman kayakçı Türkiye'ye döndü
Yarışma için gittiği Slovenya'da 12 yaşındaki bir çocuğu kurtaran ve kahraman ilan edilen Milli Sporcu Sıla Kara Türkiye'ye döndü. Dünyanın konuştuğu Kara, Erzurum'da coşkuyla karşılandı.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Sıla Kara henüz 7 yaşındayken mahallede arkadaşları ile birlikte ayakkabılarının altına bağladığı kornişle kayarken kayak öğretmenleri tarafından keşfedildi.
Slovenya'ya bir yarışmaya katılmak için gitmişti. Final ayağı öncesi ısınmak için teleferikle piste çıkarken, yanında oturan 12 yaşındaki Sloven bir çocuk dengesini kaybetti. Çocuğun düşmesine engel olan Sıla ülkede "kahraman" ilan edildi. Olay Türk ve Dünya basınında genişçe yer buldu.
Slovenya'dan döner dönmez sporcusu olduğu Erzurum Kayak Kulübü'ne giden Sıla Kara burada alkışlar karşılandı. Minik kayakçılara tavsiyeler verdi.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Minik Kübra Naz yeniden duyabiliyor! Çalınan biyonik kulağının yenisine kavuştu
Covid, Felç, Kalp Krizi, MS... 4 yıl içinde başına gelmeyen kalmadı!
Elinde Türk bayrağı ile polis helikopterini selamlayan kadına plaket
Kırklareli'nin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oluyor
İstanbul’a Kış Gibi Hava: 7 Nisan’da Yağış ve Karla Karışık Yağmur Bekleniyor