hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ''KAAN'' ve ''ÇELİK KUBBE'' için kritik fon! Savunma projeleri neden hızlanmalı?

    KAYNAKCNN TÜRK

    Karttan savunma payı neden tartışılıyor? Savunma fonu büyüyen tehdit için mi? Gazeteci Güngör Yavuzaslan ve Yeditepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Mesut Hakkı Caşın CNN TÜRK'te değerlendirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Güngör Yavuzaslan, "Bu bir ekosistem. Türkiye'nin bütün hava sahasını artı gök vatanı olası tehditlere karşı koruyacak bir sistem. Özelliği de yerli sistemlerle Korkut, Hisar gibi, en önemlisi ise yapay zeka barındıracak. Bunun dünyada bir eşi yok. İsrail'in Demir Kubbe'si ile mukayese ediyorlar. Bizimki ondan çok çok farklı. Bizim kara sahamızı ve hava sahamızı, mavi vatanı da katarsak, çok geniş." ifadeleriyle anlattı.

    Mesut Hakkı Caşın ise, "Bir milletin hava savunması önce uzaydan başlar. Türkiye uzay komutanlığını kuruyor. Yani Türkiye bütün bu bölgedeki tehditleri an be an 10 santimetre kadar hassasiyetle düşman bölgelerini izliyor. Füze atım pozisyonuna geldiğinden itibaren erken alarm sistemlerimiz çalışıyor. Ayrıca Türkiye NATO hava savunma şemsiyesinin içerisinde. Bütün radarlarımız etrafımızdan gelebilecek orta irtifa, yüksek irtifadaki bütün füzeleri tespit edebiliyor." dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow