Gıda dolandırıcılığını tespit ediyorlar
Türkiye’de üretilen, ihraç ya da ithal edilen 5 bin civarında gıda ürünü, her yıl Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı laboratuvarda analiz ediliyor. O ürünlerden yüzde 5 ya da 10'unda sorun tespit ediliyor. Peki sorun çıkan ürünlere ne oluyor? Yanıtı haberimizde.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Tarım ve Orman Bakanlığı, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü Ulusal Gıda Referans Laboratuvarı'nda yapılıyor analizler. Analizlerin amacı hem tüketicinin sağlığını korumak hem de aldatılmasını engellemek.
İhraç ya da ithal edilen, ülke içinde üretilen gıda ürünleri analiz ediliyor. Analiz edilen ürünlerin, yüzde 5 ya da 10'u sorunlu çıkıyor.
Analiz cihazları ile yapılan ölçüm sonuçlarının alınması, bakılacak değere göre 1 gün ile 1 hafta arasında sürüyor.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Son Dakika! 6.2'lik Korkutan Sarsıntıdan Sonra Gözler Bu Haritada: İstanbul'da Deprem Riski En Yüksek Yerler
Japon deprem uzmanı Moriwaki'den Marmara için uyarı: 30 yıl içinde yüzde 60 olacak! İstanbul'u vuran 6.2'lik depremin ardından açıklamalarda bulundu...
İstanbul'da bazı vatandaşlar parklarda sabahladı
SON DAKİKA! 1 FAY HATTI, 2 ÇATLAK! Üşümezsoy: İstanbul'da büyük deprem riski yok! Naci Görür: Beklediğimiz büyük deprem değil
YENİ AFAD DEPREM HARİTASI : AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!