hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çocuklarını okula göndermek istiyor

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    İstanbul Fatih'te Metruk bir evde barınan dört çocuklu Suriyeli Ahmed ailesi soğuk kış koşullarında zor günler geçiriyor. Akan bir damın altında barınan ailenin en büyük isteği, çocuklarını okula gönderebilmek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yaklaşık beş yıl önce Suriye'deki savaştan kaçan Ahmed ailesi, Türkiye'ye gelerek Fatih'teki bir evin tek göz odasına yerleşti. Ancak zor koşullar peşlerini bırakmadı. Yaşları iki ile dokuz arasında değişen dört kız çocuklu aile, her şeye rağmen savaşın acımasız yüzünden kaçıp huzurlu bir ülkeye sığındıkları için mutlu. Tek varlıkları çevredekilerin verdiği bir kaç parça eşya bir soba ve televizyon.

    Baba Ali El Ahmed, "Kendim çalıştım, kendim yedim ve içtim. İnsanlar bana yardım ediyorlar. Görüyorsunuz imkanlar, şartlar zayıf. Ama türkiye çok geniş ve vatandaşını seven bir ülke. Misafir sever bir ülke. Huzurla yaşayıp ülkemize dönmek istiyoruz."

    Yine de baba Ali El Ahmed'in en büyük sıkıntısı ne günde 9-10 saat çalışmak, ne de soğuk kış şartları. Onu en çok zorlayan kızlarını okula gönderememek. "Çevredeki yardımsever vatandaşlara duacıyım. Savaş devam ettiği için ülkeme şu anda dönemem. Savaşın sona ermesiyle ülkeme dönmek istiyorum. Herkes ülkesine dönmek ister"

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow