hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CNN TÜRK MKE tüfeklerinin test edildiği poligonda

    Türk Silahlı Kuvvetlerinin silah ve mühimmat ihtiyacını karşılayan makine ve kimya endüstrisi anonim şirketinin en özel ürünleri arasında keskin nişancı tüfekleri geliyor. CNN TÜRK muhabiri Ahmet Melik Türkeş ve kameraman Mehmet Akif Yıldız, MKE'nin atış poligonuna giderek yerli keskin nişancı tüfeklerinin kabiliyetlerini yerinde görüntüledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bir hedefin uzaktan etkisiz hale getirilmesi için kullanılan en etkili silah keskin nişancı tüfekleri makine ve kimya endüstrisi anonim şirketi tarafından milli imkanlarla tasarlanıp, yerli imkanlarla üretiliyor. O silahlar arasında MKE’nin ürettiği en güçlü silahlardan biri olan anti materyal tüfeği MAM-15, 1800 metre etkile menzile sahip olan silah en seçkin birlikler tarafından kullanılıyor.

    MKE’nin ürettiği diğer bir silah sistemi ise keskin nişancı tüfeği KN-12, 1200 metre ve üzerinde etkili menzile sahip olan bu silah değiştirilebilir namlu yapısı sayesinde farklı kalibrelerde atış yapabiliyor. MKE bu özelliği ile Türkiye’de bir ilke de imza atıyor. 7.2 kilo ağırlığa ve 1 metre uzunluğa sahip olan tüfek tüm testleri başarıyla geçti.

    Yerli keskin nişancı tüfeğinin özel bir hikayesi de var. Suriye'nin kuzeyindeki harekatlar sırasında, ithal alınan keskin nişancı tüfekleri ve mühimmatları kullanılıyordu. Ambargolar sonrasında yerli üretim kararı çıktı. MKE önce keskin nişancı tüfeklerinin mühimmatını sonra da daha üstün özelliklere sahip olan silahı yerli imkanlarla üretti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow