hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çelik Kubbe'nin kritik bileşeni: Siper

    KAYNAKCNN TÜRK

    Türkiye'nin katmanlı hava savunma sistemi projesi Çelik Kubbe’de, önemli bir eşik daha aşıldı. Sistemin uzun menzil ve yüksek irtifada kullanılacak füzesi, Sinop'taki testi başarıyla geçti. 150 kilometrenin üzerinde menzile sahip olan füze, aynı anda 100 hedef takip edebiliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Son kontroller yapıldı nefesler tutuldu. Çelik Kubbe’nin kritik bileşeni Siper Hava Savunma Sistemi’nin Ürün-2 sistemi başarılı bir atış gerçekleştirdi.

    Çelik Kubbenin kritik bileşeni: Siper

    Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, sosyal medya hesabından Siper’in yeni testini duyurdu. Siper’in Türkiye’nin gökyüzündeki caydırıcı gücünü gösterdiğine dikkat çeken Görgün, “Uzun menzil ve yüksek irtifada etkin savunma sağlayan #Siper, ülkemizin sınırlarını çelikten bir kalkan gibi koruyarak tam bağımsız savunma hedefimizi daha da güçlendiriyor” dedi.

    Çelik Kubbenin kritik bileşeni: Siper

    Aselsan, Roketsan ve Tübitak Sage iş birliği ile üretilen Siper Hava Savunma Sistemi, savunma sanayii ekosistemi içerisindeki en büyük yatırımlardan biri olma özelliği de taşıyor. Ürün-2 sisteminin Sinop’taki test sahasında gerçekleştirilen atışı başarıyla tamamlandı. “Siper gibi projelerimizle, vatanımızı her açıdan koruma altına alıyor, milli güvenliğimizi sağlam temellere dayandırıyoruz” diyen Savunma Sanayii Başkanı Görgün, bağımsız, güçlü ve kararlı Türkiye içi çalışmaya devam mesajı verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çelik Kubbenin kritik bileşeni: Siper

    Uzun menzilli bölge hava ve füze savunma sistemi olarak geliştirilen Siper’in Ürün-1 versiyonu 150 kilometre menzile sahipti. Test atışı gerçekleştirilen 2’nci versiyon ise daha uzun menzilli. Siper sistemi, 360 derecelik açıyla tarama yapıp aynı anda 100 hedef takip edip, 10’una angaje olabiliyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow