Çelik Kubbe'nin kritik bileşeni: Siper
Türkiye'nin katmanlı hava savunma sistemi projesi Çelik Kubbe’de, önemli bir eşik daha aşıldı. Sistemin uzun menzil ve yüksek irtifada kullanılacak füzesi, Sinop'taki testi başarıyla geçti. 150 kilometrenin üzerinde menzile sahip olan füze, aynı anda 100 hedef takip edebiliyor.
Son kontroller yapıldı nefesler tutuldu. Çelik Kubbe’nin kritik bileşeni Siper Hava Savunma Sistemi’nin Ürün-2 sistemi başarılı bir atış gerçekleştirdi.
Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, sosyal medya hesabından Siper’in yeni testini duyurdu. Siper’in Türkiye’nin gökyüzündeki caydırıcı gücünü gösterdiğine dikkat çeken Görgün, “Uzun menzil ve yüksek irtifada etkin savunma sağlayan #Siper, ülkemizin sınırlarını çelikten bir kalkan gibi koruyarak tam bağımsız savunma hedefimizi daha da güçlendiriyor” dedi.
Aselsan, Roketsan ve Tübitak Sage iş birliği ile üretilen Siper Hava Savunma Sistemi, savunma sanayii ekosistemi içerisindeki en büyük yatırımlardan biri olma özelliği de taşıyor. Ürün-2 sisteminin Sinop’taki test sahasında gerçekleştirilen atışı başarıyla tamamlandı. “Siper gibi projelerimizle, vatanımızı her açıdan koruma altına alıyor, milli güvenliğimizi sağlam temellere dayandırıyoruz” diyen Savunma Sanayii Başkanı Görgün, bağımsız, güçlü ve kararlı Türkiye içi çalışmaya devam mesajı verdi.
Uzun menzilli bölge hava ve füze savunma sistemi olarak geliştirilen Siper’in Ürün-1 versiyonu 150 kilometre menzile sahipti. Test atışı gerçekleştirilen 2’nci versiyon ise daha uzun menzilli. Siper sistemi, 360 derecelik açıyla tarama yapıp aynı anda 100 hedef takip edip, 10’una angaje olabiliyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Kahramanmaraş'ta, gaz sıkışması sonucu patlama: 1 yaralı
Soğuk hava Antalya'da da hissedildi, güneşe rağmen sahil boş kaldı
İSTANBUL'DA VAPURLAR ÇALIŞIYOR MU? İDO ve BUDO feribot seferleri iptal mi oldu?
SON DAKİKA... AK Parti 8. Olağan Büyük Kongresi Bugün: Erdoğan'ın 3 Başlıklı Manifestosu
Altay Soğukları Türkiye’yi Esir Aldı! Dondurucu Hava ve Kar Yağışı Etkisini Artırıyor