Başörtüsüne anayasal güvence: Muhalefet destek verecek mi?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başörtüsü için anayasa değişikliği çağrısını yinelemişti. Bir önceki dönem meclise sunulan başörtüsüne anayasal güvence kanun teklifinin prosedür gereği yeniden meclise sunulması gerekiyor. Peki muhalefet ne diyecek? DEVA, Gelecek ve Saadet partilerinin tutumu ne olacak?
BİR ÖNCEKİ DÖNEM MECLİSE GÖNDERİLEN BAŞÖRTÜSÜNE ANAYASAL GÜVENCE GETİREN KANUN TEKLİFİ YENİDEN MECLİS GÜNDEMİNE GELİR Mİ?
Mevcut şartlarda bir önceki dönem meclise gönderilen başörtüsüne anayasal güvence getiren kanun teklifinin yeni dönemde yeniden Türkiye Büyük Millet Meclisine sunulup komisyon aşamasının tamamlanıp genel kurula gönderilmesi gerekiyor.
Anayasa değişikliği kanun tekliflerinin görüşmesi genel kurulda 2 turda gerçekleştiriliyor. Anayasa değişikliklerinin referandum koşullu kabulü için en az 360 milletvekilinin ‘kabul’ oyu kullanması gerekiyor.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, “Daha önceki teklifte biz gördük ki ‘evet bu teklifi getirin hep birlikte destek olalım’ diyenlerin tamamı komisyon görüşmelerini terk ettiler ve gittiler. Milletimiz gerçek yüzlerini görürler” sözlerini kullandı.
Sadece AK Parti ve MHP’nin sandalye sayısı toplam 316. Bu durumda muhalefetin özellikle de DEVA, Saadet, Gelecek partilerinin tutumu da merak ediliyor.
Edinilen bilgiye göre, Gelecek, Saadet ve DEVA partisi yetkilileri yeniden meclise sunulacak teklifi görmek gerekiyor, benzer bir teklif sunulursa ilgili kurullarda görüşüp tutumumuzu belirleriz görüşünde.
DEVA Genel Başkan Yardımcısı Elif Esen, “Konu gündeme geldiğinde bunun güncel sorun olmadığı başörtüsünün gündeme getirilmesinin anlamsız olduğunu söylemiştik. Komisyona yeniden taşınırsa söylemlerimizin devamını bildiririz. Yapıcı muhalefet olarak katkı sağlayacağız” ifadelerini kullandı.
AK Parti ve MHP’nin ortak sunduğu başörtüsüne anayasal güvence kanun teklifi 2 maddelik, başörtüsüne anayasal güvencenin yanı sıra aile yapısının korunmasına yönelik de madde yer alıyordu.
Muhalefet partileri komisyon aşamasında İYİ Parti ve CHP’li komisyon üyeleri, önergelerinin kabul edilmemesi üzerine Anayasa Komisyonu'nu terk etmişti. Teklifin yeniden 1 Ekim’de meclis açıldıktan sonra sunulması bekleniyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
SON DAKİKA! Kara Duman Gökyüzünü Kapladı: Üsküdar'da işçilerin kaldığı konteynerlerde yangın
Son Dakika! Haberi Alan Babası Kalp Krizi Geçirmişti: Bolu'daki Yangında Ölen Dilara Defnedildi
BOLU KARTALKAYA OTEL YANGINI NEDENİ: Bolu Grand Kartal Otel yangını neden çıktı?
BOLU'DA YANAN OTEL HANGİSİ? Grand Kartal Otel kimin, ne zaman yapıldı? Mazhar Murtezaoğlu ile ilgili bilgiler...
Cam silmeye çıktığı 13’üncü kattaki pencereden düşüp, öldü