hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bakan Kurum: "İklim Kanunu çalışmalarını tamamladık"

    KAYNAKCNN TÜRK

    İklim krizi ile mücadele için hazırlanan İklim Kanunu çalışmaları tamamlandı. Haberi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum duyurdu. Bakan Kurum, düzenlemenin önümüzdeki yıl yasalaşacağını söyledi. Peki İklim Kanunu ile nasıl adımlar atılacak? Haberimizde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yangınlar, seller, deniz salyası, kuraklık... İklim kriziyle mücadele için hazırlanan İklim Kanunu için çalışmaların tamamlandığını, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum duyurdu. Düzenlemenin önümüzdeki yıl yasalaşması bekleniyor.

    Bakan Kurum, "İklim Değişikliği ve Uyum Koordinasyon Kurulu"nun açılış konuşmasında verdi mesajları. İklim Kanunu ile atılacak adımları da anlattı;

    Bakan Kurum: İklim Kanunu çalışmalarını tamamladık

    “Şimdi iklim kanunu ile ilgili çalışmalarımızı bitirdik Meclise gönderdik. Günümüz dünyasında yılda 2,1 milyar ton katı atık üretiliyor. Her yıl 8 milyon ton atık okyanuslara karışıyor. Bugün dünyada her yıl üretilen gıdanın üçte biri, yani 1,3 milyar tonu israf ediliyor. Bu israfın maliyeti 1 trilyon dolara ulaşıyor. Yakın zamanda çıkacak İklim Kanunu ile Emisyon Ticaret Sistemi’nin kurulması için çalışmalarımızı hızlandıracağız, elde edilen gelirle sanayinin yeşil dönüşümünü destekleyeceğiz. Bu sayede Yeşil Kalkınma Devrimi’nin gerektirdiği yapısal dönüşümü hızlandıracağız. Yeşil yatırımlar için finansman mekanizmaları ve hibe programları geliştirmeye devam edeceğiz.”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bakan Kurum: İklim Kanunu çalışmalarını tamamladık

    Bakan Kurum, dünyaya yayılan sıfır atık projesine de ayrı bir parantez açtı;

    “Dünyaya örnek olan ve iklim diplomasisinde çığır açan sıfır atık modelini başarıyla uyguluyoruz. Hayata geçirdiğimiz Ulusal Depozito Yönetim Sistemi sayesinde 2035 yılında ülkemizdeki geri kazanım oranını yüzde 60'a yükseltmeyi hedefliyoruz. Ülkemizde 2018 yılında yüzde 1,2 olan arıtılmış atık suların yeniden kullanım oranını yüzde 5,5'e çıkardık, 2030 yılında ise yüzde 15'e çıkarmayı hedefliyoruz.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow