hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ankara’ya nasıl geldiler? Kimlerle görüştüler?

    KAYNAKCNN TÜRK

    TUSAŞ'a terör saldırısına ilişkin olay anı ve güvenlik güçlerinin müdahale sürecinin detaylarını İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya anlatmıştı. Gözler soruşturma sürecine çevrildi. Teröristlerin Ankara'ya nasıl, ne zaman geldikleri ve kimlerle görüştükleri mercek altında…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, TUSAŞ'a terör saldırısı ve saldırıya güvenlik güçlerinin müdahalesini dakika dakika anlatmıştı. Teröristlerin TUSAŞ’a gelişi ve saldırı anları ve ilk müdahalenin detaylarını paylaştı.

    Soruşturma sürecinde bazı ayrıntılarda ortaya çıkıyor. Taksici Murat Şahin'in erkek teröristte bulunan Glock marka bir tabanca şehit edildiği, ardından da saldırı öncesinde uzun namlulu silahı taramalı olarak kullanmak için şarjör değişimi yapıldığı ortaya çıktı.

    Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturmayı yürütüyor. Bu kapsamda 176 PKK'lı gözaltına alındı. İki teröristin Ankara'ya nereden ve nasıl geldikleri, yanlarındaki silah ve mühimmatı kimden ve nasıl elde ettiği, Ankara'da kimlerle temas ettiklerine yanıt aranıyor.

    Gözler o saldırıyı gerçekleştiren 2 teröriste destek veren ve yardım edenlere ilişkin soruşturma sürecine çevrildi. Edinilen bilgilere göre, Türkiye’ye girdikleri nokta ve izledikleri güzergah tespiti için tüm güvenlik kamera görüntüleri mercek altına alındı. Bu arada terör saldırısında yaralanan bir kişi daha taburcu oldu. Olaya yaralanan 22 kişiden 7'sinin hastanede tedavileri devam ediyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow