hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İsrail'in İran planı ABD baskılarıyla mı değişti? Netanyahu’nun Ofisi’nden açıklama geldi

    İsrailin İran planı ABD baskılarıyla mı değişti Netanyahu’nun Ofisi’nden açıklama geldi
    expand
    KAYNAKİHA

    İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Ofisi, “İran planının ABD'nin ısrarlı baskısı üzerine değiştiği” yönündeki iddialara ilişkin, “İsrail, hedefleri ulusal çıkarları doğrultusunda önceden seçti. Amerikan direktiflerine göre değil” açıklamasını yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsrail medyasının “İsrail'in başlangıçta İran'ın petrol ve doğal gaz tesislerini vurmayı planladığı, ancak ABD'nin ısrarlı baskısı üzerine planını sadece İran'ın askeri tesislerine odaklanmak üzere değiştirdiği” iddialarına ilişkin açıklama geldi.

    İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Ofisi tarafından yapılan açıklamada, iddialar “tamamen yanlış” olarak nitelendirilirken, “İsrail, hedefleri ulusal çıkarları doğrultusunda önceden seçti. Amerikan direktiflerine göre değil. Bu böyleydi ve böyle olacak” ifadeleri kullanıldı.

    "İSRAİL, İRAN'A BİLGİ VERDİ" İDDİALARINA YALANLAMA

    Netanyahu’nun Ofisi ayrıca “İsrail'in üçüncü taraflar aracılığıyla İran'ı saldırılara karşılık vermemesi konusunda uyardığı ve neyi hedef alacağına dair bir işaret verdiği yönündeki haberleri de yalanladı. Açıklamada, haberlerin “saçma ve yanlış” olduğu vurgulanırken, “İsrail saldırıdan önce İran'a ne zamanlama ne hedefler ne de saldırının boyutu hakkında bilgi verdi” denildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow