hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AK Parti kongreye gidiyor! | VİDEO

    KAYNAKCNN TÜRK

    AK Parti 8. Olağan Kongre takvimini başlattı. 12 Ekim’de beldelerde başlayacak kongreler, 12 Ocak 2025’te illerin kongrelerinin gerçekleşmesiyle tamamlanacak. Büyük Kongre’nin ise 2025’in mayıs ayında gerçekleşmesi bekleniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise 30 büyükşehrin 20’sinde gerçekleşecek kongrelere katılacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AK Parti 8’inci Olağan Kongre sürecini geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Toplantısı ile başlattı. Belde, ilçe ve il kongreleri Mart 2025’te tamamlanacak. AK Parti, mayıs ayında ise büyük kongreye gidecek. 

    ERDOĞAN’IN MKYK’SINDA DEĞİŞİME GİTMESİ BEKLENİYOR

    Ekim 2023’te 4’üncü Olağanüstü Kongresini düzenleyen AK Parti, bu kez Olağan Kongre sürecini başlatma kararı aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’nin 31 Mart seçimlerinde tarihinde ilk kez ikinci parti konumuna gerilemesinin ardından sık sık değişim vurgusu yapıyordu. O hamlenin adresi Büyük Kongre olacak. Erdoğan’ın MKYK’sında büyük oranda değişikliğe gitmesi bekleniyor.

    AK Parti’de kongre takvimi 4 Eylül itibarıyla başladı. Önce 2 gün suretle delege dağılım listeleri ilan edilecek ardından 6 Eylül’de delege seçmen listelerinin ilanına başlanacak. Onun süresi ise 15 gün olacak. Takvimler 21 Eylül’ü gösterdiğinde belde ve ilçe delege seçimleri başlayacak. Seçim 2 gün sürecek. 12 Ekim’de ise belde kongreleri başlatılacak. 2 gün içinde belde kongreleri tamamlanacak. 12 Ekim’de başlayacak ilçe kongreleri, 12 Ocak’ta tamamlanacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AK Parti il kongrelerine 28 Aralık’ta başlayacak. 16 Mart’a kadar sürecek ilk kongrelerinin bazılarına Cumhurbaşkanı Erdoğan da katılacak. Büyük Kongre ise Mayıs 2025’te olacak.

    KANDEMİR: CUMHURBAŞKANIMIZ ANADOLU’YU TURLAYACAK

    AK Parti Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 20 büyükşehrin kongresine katılacağını belirterek, “Cumhurbaşkanımız kongreler üzerinden Anadolu’yu turlamak istiyor” dedi.

    KANDEMİR: TOPLUMDAKİ DEĞİŞİMİN YANSIMASINI GÖRECEĞİZ

    Partisinin kongre sürecini değerlendiren Kandemir, “Kongrelerimizle aslında sadece bir kadro değişimi değil, bir anlayış değişimi ve bir bakış açısı değişimini de yapabilelim istiyoruz. Toplumdaki değişimin AK Parti kadrolarında yansımalarını görmüş olacağız” ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow