Afet bölgesindeki molozlarla ne yapılacağı belli oldu
Depremin vurduğu şehirlerde yıkılan binaların molozları belirlenen alanlara dökülüyor. Her geçen gün yükselen moloz dağlarının ne olacağı merak konusuydu. O molozlar öğütülerek yol ve altyapı çalışmalarında kullanılacak.
Çevreye zarar vermeden ayrıştırılacak. İşlemden geçirilip yeniden değerlendirilecek. Moloz yığınları altyapı malzemesine dönüşecek.
Deprem bölgesinde enkaz kaldırma çalışmaları aralıksız devam ediyor. Ağır hasarlı binaların da kontrollü yıkımı gerçekleştiriliyor. O enkazlardan çıkan molozlar kamyonlarla belirlenen alanlara dökülüyor.
Enkazlarda temizlendikten sonra biriken yığınlar makinelerle öğütülecek. İşlemden geçirildikten sonra stabilize malzeme haline getirilecek. Stabilize malzemesi yol, otopark ve dolgu malzemesinin yanı sıra birçok altyapı çalışmasında kullanılabilecek. Yığınların üstyapıda kullanılması engellenecek.
Bölgede 100 milyon tona yakın enkaz çıkması bekleniyor. O binalarda 1 milyon 750 bin ton çelik ve demir hurdası olduğu öngörülüyor. Demir hurdalarının dönüşümünün ekonomiye katkısının 7 milyon lirayı bulacağı düşünülüyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
SON DAKİKA! Kara Duman Gökyüzünü Kapladı: Üsküdar'da işçilerin kaldığı konteynerlerde yangın
Son Dakika! Haberi Alan Babası Kalp Krizi Geçirmişti: Bolu'daki Yangında Ölen Dilara Defnedildi
BOLU KARTALKAYA OTEL YANGINI NEDENİ: Bolu Grand Kartal Otel yangını neden çıktı?
BOLU'DA YANAN OTEL HANGİSİ? Grand Kartal Otel kimin, ne zaman yapıldı? Mazhar Murtezaoğlu ile ilgili bilgiler...
Cam silmeye çıktığı 13’üncü kattaki pencereden düşüp, öldü