hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türkiye petrol keşfetmeye devam ediyor

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Osmanlı padişahı 2. Abdülhamid'in 134 yıllık petrol haritası gerçek çıktı. Öyle ki haritada işaretlenen 65 noktanın 5'inde, petrol çalışmaları hızla devam ediyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye, petrol çalışmalarını hızlandırdı. Rotayı ise 134 yıl önce hazırlattığı petrol haritasıyla, Osmanlı Padişahı Sultan Abdülhamid belirliyor.

    Osmanlının 34’üncü padişahı II. Abdülhamid, 1889 yılında Akdeniz'de tespit edilen petrol gazından sonra bir çalışma başlattı. Çalışmada yabancı ve Türk mühendislerini görevlendirdi. Çalışma sonucunda bir petrol haritası oluşturuldu. Haritada 65 nokta işaretlendi.

    O noktaların arasında Cizre, Şırnak, Mardin, Diyarbakır, Bitlis ve Hakkari bulunuyor. Türkiye ise bu bölgelerde petrol keşfetmeye devam ediyor.

    Yüksek kalitede petrole ulaşılan bu noktalarda çalışmalar hızla devam ediyor. Bugüne kadar yapılan çalışmalarda 1 milyar varil rezerv olduğu tespit edildi. Açıklanan verilere göre 100 bin varil günlük üretim yapılması planlanıyor ve günlük 8 milyon dolar civarında bir gelir elde edilmesi bekleniyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow