Ünlü tiyatrocu Engin Cezzar hayatını kaybetti
Ünlü tiyatro oyuncusu Engin Cezzar yaşamını yitirdi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, sosyal medya hesabından sanatçının vefat ettiğini duyurdu.
Mesajda, "Şehir Tiyatroları Tepebaşı Tiyatrosunda 24 yaşındayken oynadığı Hamlet rolü, dünyanın en genç Hamlet'i olarak anılmış ve büyük şöhrete ulaşmıştır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları olarak, sanatçının ailesine, tüm sevenlerine ve Türk tiyatrosuna başsağlığı dileriz." ifadelerine yer verildi.
Engin Cezzar kimdir?
Çok sayıda tiyatro oyununda yer alan ve yöneten Cezzar, 1935 yılında İstanbul’da doğdu. Robert Kolej’de başlayan tiyatro ilgisi üzerine, ABD’de Yale Drama School’da ve Actors Studio’da eğitim alarak tiyatro sanatçısı oldu.
“Hamlet” rolü ile İstanbul Şehir Tiyatrolarında oyunculuğa başladı. Daha sonra kurdukları Gülriz Sururi-Engin Cezzar Tiyatrosu ile yıllarca oyuncu ve yönetmen olarak çalıştı.
Dormen Tiyatrosu, Devekuşu Kabare, İstanbul Devlet Tiyatrosu, Antalya Devlet Tiyatrosunda çalıştı. Sinema ve dizi filmlerde de rol alan sanatçı, “Kaldırım Serçesi” adlı filmin yönetmenliğini ve yapımcılığını da üstlendi. Eşi Gülriz Sururi’nin yazdığı “Ayşe Opereti”ni yönetti.
2011 yılında felç geçiren Engin Cezzar, yatağa bağlı olarak yaşıyordu. Geçen yıl Hürriyet gazetesine konuşan Gülriz Sururi, Cezar’ın hastalığını, “Afazi. Kalbiyle ilgili bir ilaç alıyordu, bir kan inceltici. Kimseye bir şey söylemeden 15 gün bırakmış ilacı. Ve tabii ne oldu? Beynine pıhtı attı. Böyle bir şey yok, yazıyor her yerde, ’15 gün içmezsen, yüzde 90 felç olursun!’ diye. Oldu…” sözleriyle anlatmıştı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Guns N' Roses İstanbul Konseri Tarihi ve Bilet Fiyatları: Guns N' Roses İstanbul Konseri Ne Zaman, Biletler Satışa Çıktı mı?
Anita Taylor'ın 'Moonraker' sergisi VISION ART PLATFORM'da!
Osmanlı Padişahları sırası, Osmanlı'da tahtta kalma süreleri! Sırasıyla tahta çıkan padişahlar... Mehmet, Kanuni, duraklama, gerileme dönemi Osmanlı padişahları kimler?
Kuruluş Osmanlı'da beylikler dönemi! Osmanlı'da hangi beylikler var? Osmanlı dönemi Anadolu beylikleri hangileri?
Taş Tepeler’in uzaylıları