hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    VİDEO HABER| Borsa için kritik gün! Piyasalarda yeni şok dalgası olur mu?

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    KAYNAKCNN TÜRK, Buse Güngör / Cnnturk.com Muhabiri

    Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, dün günü yüzde 1,55 değer kazanarak 9 bin 982,98 puandan tamamladı. Bugün borsa için çok kritik bir gün. Geçtiğimiz 3 haftayı kayıpla kapatmıştı. Eğer bugün borsa kapanışını 9 bin 907.38 puanın üzerinde gerçekleştiremezse 5 yıl sonra bir ilk olacak ve 20 Mayıs 2019'dan bu yana ilk kez art arda dördüncü haftasını da kayıpla tamamlamış olacak. Bazı ekonomistlere göre piyasalarda geçen hafta görülen kara pazartesi şoku henüz bitmedi. Büyük yatırımcılar hisselerde yaşanan çöküşün ardından temkinli davranırken, düşük fiyattan alım yapma tercihleri yerini endişeye bıraktı. Beklentiler ne yönde? Detayları Analist Eda Karadağ aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Analist Eda Karadağ detayları şu ifadelerle aktardı;

    Geçtiğimiz hafta yaşanan sert satışlar ve ‘kara pazartesi’ olarak adlandırılan gün sonrası piyasalar toparlanmaya çalıştı. Küresel biraz daha hızlı toparlandı ama biz içeride biraz yatay ve zayıf kaldık. Geçtiğimiz hafta içerisinde10 bin puanların üzerini görsek bile, çok güçlü kapanışlar göstermediğini takip ettik. Bu da bize yukarı yönlü hareketinin çok yeterli kalmadığını gösterdi. Bu nedenle ben bir süre daha Borsa İstanbul’da yatay ve zayıf seyrin devam edebileceğini düşünüyorum.

    Dün yükselişle 9 bin 982 puan ile kapattı.  Bunun en önemli nedeni şuydu; küreselde risk iştahı toparlanıyordu. Dün, Amerika’dan veriler geldi. Perakende satışlar beklentilerin üzerinde, haftalık işsizlik maaşı başvuruları beklentilerin altında. Bu bize şunu gösterdi; FED’i konuşuyoruz. Eylül ayında faiz indirimine gidecek diyoruz ama diğer yandan ABD’de resesyon senaryolarını konuşuyoruz. Dünkü veriler resesyon tarafındaki endişelerin azalmasını sağladı. Dolayısıyla küreselde yaşanan yükseliş bize de yansıdı.  Bizde bu nedenle günün sonuna doğru alımların arttığı gördük. Biz bir süredir kendi hikayemizin etkisindeydik. Çok fazla dışarıdan etkilenmiyorduk ama geçtiğimiz haftadan sonra bu korelasyon iyice güçlendi. Yani dışarıdaki gelişmeler artık bizi de etkilemeye başladı. Dolayısıyla dünkü yükselişin aslında gün sonuna doğru hızlanmasındaki en önemli etken dışarıda borsaların yükselişiydi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BİZ BUGÜN NE BEKLİYORUZ?

    10 bin puanların üzerine denesek bile, vadeli açıldı bu arada. Vadelide de hafif alıcılı bir açılış var. Dolayısıyla Borsa İstanbul’da da benzer bir açılış görülebilir. 10 bin puanların üzerini görebilir. 10 bin puanların üzerindeki bir kapanış, elbette haftalık bir kapanış olarak yorumlanacağından, teknik anlamda bizi destekler ama yine de yeterli kalacağını düşünmüyorum. Bizim 11 bin puanlara ulaşmamız açısından biraz zamanımız var. Özellikle de teknik olarak seviye verecek olursam 10 bin 500’lerin üzerinde kapanışlar görünmesi gerekiyor ki, 11 bin puanlara doğru yeniden ulaşabilelim.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow