hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Finans kuruluşları mercek altına alındı

    KAYNAKCNN TÜRK

    Ticaret Bakanlığı, gelen şikayetler üzerine finans kurumlarını mercek altına aldı, tüketicilerden fazla ücret, masraf ve komisyon tahsil eden finansal kuruluşlara toplam 3 milyar 184 milyon TL ceza uygulandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Finans kuruluşları mercek altına alındı. Faiz dışı ücret, masraf ve komisyonlarla ilgili inceleme başlatıldı. Mağduriyet yaratan kurumlara 3 milyar 184 milyon TL ceza kesildi.

    Ticaret Bakanlığı müfettişleri yaptığı denetimlerde, finansal kuruluşların EFT, havale, FAST, uluslararası fon transferi, taksitli nakit avans işlemlerinde tüketicilerden fazla ücret tahsil ettiği ve fazla masraf ve komisyonun tüketicilere yansıtıldığını tespit etti.

    Bu kapsamda, tüketicilere yaşatılan bu mağduriyetler dolayısıyla, finansal kuruluşlara toplam 3 milyar 184 milyon 471 bin 852 TL tutarında idari para cezası kesildi.

    Finans kuruluşları mercek altına alındı

    Ayrıca, finansal kuruluşlar tarafından fazla tahsil edilen ücretlerin tüketicilere iadesine yönelik çalışmalar da başladı.

    Ticaret Bakanlığı, finans sektörünün mevzuata uyum durumlarının kontrolü ile birlikte, vatandaşların menfaatlerini korumak, hem de tüketici memnuniyetini sağlamak adına çalışmaların azami hassasiyetle devam edeceğini de belirtti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow