hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Faiz haftasında piyasa ne yönde?

    KAYNAKCNN TÜRK

    Piyasaların gözü bu hafta 2 kritik veride. ABD Merkez Bankası FED ve Merkez Bankası'nda faiz kararları açıklanacak. Peki piyasalar faiz haftasına nasıl giriş yaptı? Altın ve borsanın yönü ne olur? CNN TÜRK ekibinden Arife Yılmaz, uzman konuğuyla aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu hafta piyasalarda kader haftası, geçtiğimiz hafta rekor üstüne rekor kıran altın FED haftasında da yeni bir tarihi zirveye başladı.

    Faiz haftasında piyasa ne yönde

    Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Şirin Sarı konuyla ilgili, “Bu hafta aslın da merkez bankalarının haftası diyebiliriz. Bizim Merkez Bankamızdan da faiz kararını alacağız. Global merkez bankalarının faiz indirimi serisi aslında özellikle altın cephesinde yeni tarihi rekorların gelmesini sağladı. Bu hafta ons altında 2589 seviyelerini gördü, sabah itibariyle yeni bir rekor gördük. Gram altında 2860 TL’yi gördük, altın cephesine yarıyor diyebiliriz” şeklinde konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Faiz haftasında piyasa ne yönde

    Altında yükseliş sürerken bu hafta tüm gözler FED'in çarşamba günü açıklayacağı faiz kararında olacak.

    “25 baz puan mı 50 baz puan mı, 25 baz puan masada duruyor indirim 25 baz puan olacak ama piyasaların etkisinde başladı. Aslında bu hafta 50 baz puan olursa farklı fiyatlamalar görebiliriz.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow