hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2022'de su ürünü ihracatı %75 arttı

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Türkiye'nin su ürünleri ihracatı ilk kez 2022'de 1 buçuk milyar doları aştı. Rakam, 5 yıl öncesine kıyasla yüzde 75 artış gösterdi. Geçen yıl en yüksek ihracat Rusya'ya yapıldı. Peki ithalat rakamları ne oldu? Yanıtı haberimizde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye'nin su ürünleri ihracatı 2022'de 1 buçuk milyar doları aştı. Rakam, 5 yıl öncesine kıyasla yüzde 75 artış gösterdi. Böylece ihracat ilk kez 1 buçuk milyar dolar düzeyini geçti ve 5 yıllık dönemde toplam su ürünleri ihracatı da 5 milyar 685 milyon dolar oldu.

    TÜİK verilerine göre, balıklar, kabuklu hayvanlar gibi kategorilerdeki su ürünlerinde ihracat artışı devam ediyor. Geçen yıl en yüksek ihracat, 296 milyon 793 bin dolarla Rusya'ya yapıldı. Rusya'yı İtalya, Birleşik Krallık ve Hollanda takip etti.

    2022de su ürünü ihracatı %75 arttı

    Su ürünlerinde 5 yıllık süreçte ithalat rakamlarında da geçen yıl ithalat, son 5 yılın en yüksek seviyesine çıkarak 294 milyon 479 bin dolar olarak hesaplandı. Bu dönemde toplam ithalat yaklaşık 1 milyar 6 milyon dolar olarak gerçekleşti. İthalatta 88 milyon 628 bin dolarla Norveç ilk sırada yer aldı. Norveç'i Malezya ve Fas izledi.

    Su Ürünleri Kooperatifleri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Özkaya, balıklara katma değer kazandırılması gerektiğini belirtti ve "eğer balıklarımıza katma değer kazandırırsak bu yıl, 2 milyar dolar olan su ürünleri ihracatı hedefimizi yakalarız." ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow