EMEKLİ HABERİ 2025 | En düşük emekli aylığı kaç para olacak? Uzman isimden dikkat çeken tahmin geldi...
Milyonlarca emeklinin gözü Temmuz ayında yapılacak maaş düzenlemelerine çevrilmiş durumda. Emekliler enflasyon farkı dışında bir refah payı artışı beklerken, hükümetin asgari ücrette artış yapmayacağını açıkladı. Peki en düşük emekli aylığı için masada hangi rakamlar var?
Haberin Devamı
Beklenen Zam Oranları Ne Kadar?
/

Özgür Erdursun’un beklentilerine göre:
*SSK ve Bağ-Kur emeklileri için Temmuz ayında %15-16 oranında zam gelebilir.
*Memur ve memur emeklilerine ise %12-13 arasında bir artış yapılması öngörülüyor.
*Bu zamlar hayata geçerse, en düşük emekli maaşının 16.500 TL seviyelerine çıkması muhtemel.
Asgari Ücrete Ara Zam Beklenmiyor
/

Hükümet yetkilileri, 2025 yılı içinde asgari ücrete ikinci bir artış yapılmayacağını sık sık ifade ediyor. Bu durum, sabit gelirli kesimin alım gücünü daha da zorlayabilir.
Haberin Devamı
/

Emekli maaşlarına ise sadece enflasyon farkı kadar bir artış yapılması ihtimali, vatandaşlarda belirsizlik yaratıyor.
Temmuz Ayı Belirleyici Olacak
/

💬 “Emekli bu yazı bekliyor” ifadesi, durumu net şekilde özetliyor.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
/

Temmuz ayı, emekli ve memurlar için hem ekonomik rahatlama hem de gelecek beklentilerinin yeniden şekillenmesi açısından kritik olacak.
/

📌 Refah payı eklenir mi?
📌 Enflasyon farkı yeterli olur mu?
📌 Hükümet, ekonomik krizi hafifletici ek adımlar atar mı?
Haberin Devamı
Haberin Devamı
/

Tüm bu soruların cevabı, Temmuz ayında şekillenecek.
Temmuz'da En Düşük Emekli Maaşı 16.500 TL Olabilir!
/

Milyonlarca emeklinin gözü Temmuz ayında yapılacak maaş düzenlemelerine çevrilmiş durumda.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
/

Emekliler enflasyon farkı dışında bir refah payı artışı beklerken, hükümetin asgari ücrette artış yapmayacağını belirtti.
/

Dünya Gazetesi'ne yazan Sosyal güvenlik uzmanı Özgür Erdursun, emekliler için sevindiren bir rakam açıkladı: En düşük emekli maaşı Temmuz ayında 16.500 TL’ye yükselebilir.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
/

📊 TÜİK’in 2025 yılının ilk üç ayı için açıkladığı verilere göre, enflasyon %10,06 olarak gerçekleşti.
/

*Ocak ayında SSK ve Bağ-Kur emeklilerine %15,75,
*Memur ve memur emeklilerine %11,54 zam yapılmıştı.
Haberin Devamı
Haberin Devamı