Wagner lideri Rus komutanları suçladı
Wagner grubu lideri Yevgeni Prigojin’den yeni açıklama geldi. Paralı asker grubunun lideri Prigojin, Rus komutanları Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yalan söylemekle suçladı ve “Cephenin çökmesi için her şeyi yapıyorlar” dedi.
Wagner lideri Yevgeni Prigojin’den suçlamalarla dolu yeni video geldi. Rus Ordusu’nu daha fazla top mermisi gelmediği takdirde Bahmut'tan çekilmekle tehdit etti ve ordu birliklerini cepheden kaçmakla suçladı.
Prigojin, “Cephenin çökmesi için her şey yapılıyor. Savunma Bakanlığı’na bağlı birliklerden biri kanadımızdan çekildi. Mevzilerini terk edip cephede 2 km uzunlukta ve 500 metre derinlikte bir boşluğa yol açtılar.” ifadelerini kullandı.
Wagner lideri Prigojin, Ukrayna askerlerinin Rus topraklarına girmesinden de şikayet etti ve “Ukrayna bugün Belgorod bölgesinde başarıyla ilerliyor. Yerel halk korkmuyor ama oldukça endişeli. Devlet niye toprağımızı korumuyor?” dedi.
Prigojin, “Eğer başkomutanı kandırmak üzere hareket edilirse ya o ya da savaşın kaybedilmesinden dolayı öfkelenecek olan halk sizi paramparça eder.” ifadeleriyle Rus komutanların Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i bilerek kandırdığını öne sürdü.
Yevgeni Prigojin paralı askerlerinin Bahmut'tan şimdilik çekilmeyeceğini “8 Mayıs’ta bize söz verilen mühimmatın yüzde 10'u verildi. Resmen kandırıldık. Bahmut'u terk etmeyeceğiz. Birkaç gün daha çarpışıp duruma bakacağız.” sözleriyle vurguladı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Komşuyu Telaş Sardı: Türkiye, Eurofighter ve Meteor Füzeleriyle Hava Gücünü Güçlendiriyor!
Korkulan senaryo gerçek mi oluyor? Santorini'deki volkan aktif hale geldi!
Norveç'te Kuzey Işıkları: Doğanın Büyüleyici Gösterisi
İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'dan, ABD'nin Nükleer Müzakere Baskılarına Türkçe Tepki
Tayvan-Çin krizi! Ada etrafında askeri hareketlilik