hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Video Haber | Sağlık Bakanlığı'ndan ‘sıcak’ uyarısı!

    KAYNAKCNN TÜRK

    Sağlık Bakanlığı, kalp-damar ve hipertansiyon hastalarına sıcak hava uyarısında bulundu. Bu hastaların aşırı sıcaklarda mecbur kalmadıkça 10:00-16:00 saatleri arası dışarı çıkmaması gerektiği belirtildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sağlık Bakanlığı'ndan sıcak havanın sağlığa etkisi ile ilgili uyardı ve tavsiyeler verdi.

    Aşırı sıcak hava Türkiye genelinde etkisini gösteriyor. Gün içerisinde damarların genişlemesine ve sıvı kaybına yol açarak tansiyonun düşmesine, gece saatlerinde ise tansiyonun yükselmesine neden olabiliyor. Aşırı terlemeyle birlikte vücutta su ve mineral kaybı yaşanırken, kanın akışkanlığı da azalabiliyor.

    KALP DAMAR VE HİPERTANSİYON HASTALARI NE YAPMALI?

    Bu hastaların yeteri kadar su içmeleri, çay ve kahve ile şekerli içeceklerin tüketimini sınırlandırmaları öneriliyor. Dengeli beslenme, tavuk, balık, hindi gibi yağsız protein türleri, tam buğday veya tahıl ekmeği, meyve ve sebze gibi lif açısından zengin besinlerinin tüketilmesi gerekiyor. Şeker oranı yüksek ve işlenmiş gıdalardan uzak durulması ve tuz kullanımının günlük bir çay kaşığını geçmemesi tavsiye ediliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Düzenli yürüyüş ve egzersiz de öneriliyor. Ancak yorucu fiziksel aktiviteler yapılmamalı. Bakanlık, egzersiz için sabah erken saatler ve akşam saatleri tercih edilmesi gerektiğini belirtiyor.

    Ayrıca açık renkli, rahat giysiler, güneşten koruyan bir şapka ve hava alabilen rahat ayakkabılar giyilmeli.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow