hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Trump önce "aptalca" dedi, sonra teşvik etti

    KAYNAKAFP

    Kasım ayında gerçekleşecek ABD Başkanlık geçimlerine günler kala Cumhuriyetçilerin adayı Trump, erken oy kullanmayı hem eleştirdi hem de teşvik etti. Salıncak eyaletlerden Pensilvanya'da konuşan Trump, rakibi Kamala'yı vergi kraliçesi olarak eleştirerek ekonominin kötüleştiğini vurguladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "ERKEN OY KULLANIM HAKKINIZ DA VAR, KULLANIN"

    ABD'de 2020 seçimlerini kaybetme nedenlerinden birini erken oy verme olarak gören Cumhuriyetçilerin adayı Trump, bu hakka önce tepki gösterdi. Ardından ise "Yine de oy kullanın" dedi.

    Erken oy verme sisteminde seçim gününde müsait olmayan ya da olası izdihamdan kaçınmak isteyen binlerce seçmen önceden sandık başına gidiyor. Cumhuriyetçiler demokratlara göre erken oy verme işlemini desteklemiyor.

    "KAMALA VERGİ KRALİÇENİZ"

    Salıncak eyaletlerden biri olan Pensilvanya'daki seçim etkinliğinde konuşan Trump, Harris'i yine ekonomi üzerinden eleştirdi. "O tek başına bir ekonomik yıkım topu. Ve eğer 4 yıl daha görevde kalırsa, radikal gündemi ekonomiyi enkaza çevirecek ve mali durumunuzu toza çevirecek. Bunu yaşamamalısınız. Buna sahip olamazsınız" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "KAMALA HARRIS ÜLKEYİ KAÇAK GÖÇMENLERLE DOLDURACAK"

    Trump'ın seçim etkinliğindeki bir diğer gündemi ise göçmenlerdi. "Kamala Harris bu seçimi kazanırsa, Pensilvanya'nın şehirlerini ve kasabalarını dünyanın dört bir yanından gelen kaçak göçmenlerle dolduracak ve Pensilvanya bir daha asla eskisi gibi olmayacak" diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow