hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    SON DAKİKA HABERİ... Haniye için Tahran'da cenaze töreni!

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'ye İran'ın başkenti Tahran'da suikast düzenlendi. Hamas liderinin öldürülmesine dünyanın dört bir yanında tepki yağdı. Tahran'daki cenaze törenine on binlerce kişi katıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İran devlet televizyonunun Devrim Muhafızları Ordusunun açıklamasına dayandırdığı habere göre, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, Tahran'da kaldığı konutuna düzenlenen alçak suikast sonucu şehit oldu. 

    SON DAKİKA HABERİ... Haniye için Tahranda cenaze töreni

    Tahran'da Haniye için cenaze töreni düzenlendi. Törene on binlerce kişi katıldı. Cenaze namazını İran lideri Hamaney kıldırdı. Cenaze töreninde "ABD ve İsrail'e ölüm" sloganları atıldı. 

    SON DAKİKA HABERİ... Haniye için Tahranda cenaze töreni

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Saldırıda Haniye'nin bir korumasının da hayatını kaybettiği aktarıldı. İran basınında, olayla ilgili detayların daha sonra açıklanacağı kaydedildi.

    SON DAKİKA HABERİ... Haniye için Tahranda cenaze töreni

    Hamas: Haniye, siyonist bir saldırıda şehit edildi

    Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, Heniyye'nin yeni İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın görevi teslim törenine katılmak için Tahran'da bulunduğu belirtildi.

    Heniyye'nin, İsrail ordusunun tören sonrası Tahran'daki konutuna düzenlenen hava saldırısında hayatını kaybettiği aktarıldı.

    İsmail Haniye kimdir?

    Haniye'nin, İsrail ordusunun Ramazan Bayramı'nda düzenlediği saldırıda yaralanan torunu Melek Haniye de tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti.

    İsrail basınına göre, "Haniye'nin oğullarına düzenlenen suikast, İsrail ordusu ve istihbaratının işbirliğiyle" gerçekleştirilmişti.

    Haniye, 6 Mayıs 2017'de Hamas Şura Konseyi tarafından Halid Meşal'in yerine Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı seçilmişti.

    Tarihi Filistin topraklarının Askalan (Aşkelon) kentinden göçe zorlanan Filistinli bir ailenin çocuğu olarak 29 Ocak 1963'te Gazze'deki Şati Mülteci Kampı'nda dünyaya gelen Haniye, 1987'de Gazze İslam Üniversitesinden mezun oldu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow